reklamı kapat

POPÜLER

ÖTV

ÖTV artışı sonrası ikinci elde hareketlilik; galericiler şaşkın

 - Güncelleme: 07 Eylül 2020 10:19

Türkiye’de otomobil fiyatlarına yapılan ÖTV zammı sonrası ikinci elde hareketlilik başladı. Bu duruma galericiler oldukça şaşkın;

Son aylarda ikinci ele olan talebin zirve yapması ile birlikte kullanılmış araç alan sürücülerin mağduriyetleri sık sık gündeme geliyor. Araçları satın aldıktan sonra ortaya çıkan arıza veya kusurlar uzun hukuki süreçlere sebep olabiliyor. Maalesef, bu olumsuz durum sıfır otomobillere bile sıçramış durumda. Yetkililer bu durumun farkında olacak ki ikinci el otomobil satışında ekspertiz dönemini hayata geçirdiler. Ancak tam da bu durumun akabinde otomobillerde bir ÖTV artışı gündeme geldi. Peki artan vergi oranları sonrasında sektör ne durumda?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Ekspertiz firması sahibi Cihan Acar, “Zaten uzun zamandır bu düzenleme konuşuluyordu, nihayet de geldi. İnsanların da güvenli bir ortamda, sürprizlere kapıyı kapayarak daha güvenli ticaret yapabilmesi, insanların kandırılmasının da önüne geçecek bir uygulama. Araç almak bir yükümlülüktür aslında, insanlar araba alırken araçlarını ekspertize sokacak. Tabii bununla ilgili sokacakları ekspertize de bir standart getirildi. Hizmet yeterlilik belgesine sahip olan firmalardan, TSE hizmet belgesine sahip olan firmalardan belgelerini alarak, noterden bu belgelerle satış yapabilecekler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

ÖTV artışına rağmen satışlar sürüyor

Şu anda uygulama yeni olduğu için ufak bir canlılık var. Yeni olduğu için galericiler şaşkın. Sürekli ertelenen bir yasaydı bu. 13 Ağustos dendi ertelendi, 1 Nisan dendi ertelendi. Şimdi tekrar geldiğinde noter artık bu belgenin raporunu istiyor, galeriler de gelmeye başladı. Ben iyi olacağının düşüncesindeyim, insanlar kaldırılmayacak, yani biraz ticarette daha şeffaf, daha net bir ortam sağlanacak diye düşünüyorum” ifadelerine yer verdi.

İlginizi çekebilir

2020 Renault Captur tanıtıldı! işte öne çıkan özellikler