reklamı kapat

POPÜLER

Instagram Lite

Instagram Lite indirmeye sunuldu; işte hakkındaki detaylar

Sosyal medyanın dev platformu Instagram, bugün yeni bir Lite sürümüyle gündemde. Bu sürüm şimdilik sadece Hindistan merkezli geldi.

Uzun süre önce resmi olarak karşımıza çıkan ancak daha sonra iptal edilen, en son yine geldiği gündem olan özel sürüm Instagram Lite, bu sefer Hindistan merkezli olarak bir kez daha indirmeye açıldı. Yakında global olarak herkese gelecek gibi görünen uygulama, elbette sadece Android tarafında yer alıyor. Çok düşük özelliklere sahip cihazlara hitap eden Lite sürüm, 2 MB’tan ufak olduğu için cihazlarda yer kaplamıyor ve aynı zamanda normalden daha az veri tüketiyor. İndirme sayfası burada yer alan Lite sürümde, çoğu kişinin çok da kullanmadığı “Reels, Alışveriş ve IGTV” kısımları yer almıyor. Buna karşın Hikayeler dahil olmak üzere temel diğer özelliklerin hepsi aktif olarak sunuluyor.

Instagram için kısa süre önce Reels adımı atıldı

Firma geçen gün yaptığı resmi açıklama ile Reels üzerinden alışveriş yapma özelliğini tüm dünyada kullanıma sunduğunu duyurdu. Bu açıklamaya göre MAC Cosmetics, Revolve, Song of Style by Aimee Song, Rare Beauty ve NBA gibi markalar Reels’da alışveriş özelliğini kullanmaya başlarken, Instagram’ın @shop hesabı da For the Ages, Centinelle, Kammok, Expedition Subsahara ve Paper & Clay gibi yeni marka ve küçük işletmelerin alışveriş yapılabilen Reels videolarını paylaştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Alışveriş özellikleri ile uygulamanın neresinde olursa olsun insanların ilham aldığı anda bir şey keşfetmesini ve satın almasını kolaylaştırmayı amaçlayan Instagram, Reels’da alışveriş özelliği ile bir Reels videosundaki ürünlere tıklayarak o ürünleri satın alma, kaydetme veya ürün hakkında daha fazla bilgi alma fırsatı sunuyor.

İlginiz Çekebilir

Apple’ın yeni kablosuz kulaklık modeli