reklamı kapat

POPÜLER

2021 Ford Maverick

2021 Ford Maverick; aileye tek depoyla 800 kilometre menzil aşan uygun fiyatlı pickup [Video]

 - Güncelleme: 08 Haziran 2021 15:26

Ekonomi odaklı kullanıma olanak tanıyan nitelikleriyle öne çıkan 2021 Ford Maverick, hafif segmentte pazarı karıştırmaya hazır.

Ford’un pickup sınıfının referans niteliğindeki F-Serisi, 2021 yılıyla birlikte ilk kez tamamen elektrikli olarak pazarın güncel dinamiklerine paralel şekilde dönüştürüldü. Ticari sınıfının da kaçınılmaz sona doğru ilerlediği bu süreçte, artık büyük motor hacimlerinin yerini ekonomik seçenekler alıyor. Emisyon değerlerinin yanında fiyatların da aşağı çekilmesine olanak tanıyan bu seçeneklere yeni bir isim daha eklendi. Ford’un 70’li yıllarda “Muscle Car” segmentinde yer verdiği Maverick rozeti, bir pickup modeli üzerinden tekrar hayata dönüyor. F-Serisi’nin altında yer alacak olan 2021 Ford Maverick, 20 bin doların altında konumlandırılan başlangıç fiyatıyla yüksek kitlelere erişme potansiyeli taşıyor. Maverick, Hyundai’nin kısa süre önce büyük umutlarla tanıtımını gerçekleştirdiği Santa Cruz pickup modelinin de doğrudan rakibi olacak.

2021 Ford Maverick iki farklı motor karakteriyle satın alınabilecek

Amerika’daki pickup pazarının tüketim bazında en verimli modeli iddiasını taşıyan Maverick, bu iddiasını hibrit motor dinamiklerine borçlu. Kaputun altında tanıtımla birlikte açıklanan seçeneklere baktığımızda birbirinden farklı karakterlerde üniteler karşımıza çıkıyor. Ford, ailenin giriş seviyesinde Atkinson prensibine dayanan dört silindirli 2,5 litrelik hibrit motoru standart olarak sunuyor. Yaklaşık 165 beygir güç ve 210 Nm tork üreten bu motorun tamamlayıcısı olarak bir adet elektrik motoru konumlanacak. Bu üniteyle birlikte kombinasyonda 190 beygir güç seviyelerine ulaşan bir motor kullanıcıları bekliyor. CVT şanzıman ve önden çekişli altyapı birlikteliğiyle sunulacak olan bu motorun, tek depo benzinle 805 kilometreye kadar menzil kat edebildiği Ford tarafından öne çıkarılan rakamlar arasında. Maverick’in bu motorla 680 kilogramlık yük taşıma ve 907 kilogramlık yük çekme desteği sunabildiğini de belirtmeden geçmeyelim.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Ekonominin ötesinde biraz daha performans arayanlar içinse 2.0 litrelik EcoBoost motor satışa sunulacak. 250 beygir güç ve 375 Nm tork değerleri üreten bu motor 8 kademeli otomatik şanzımanla kombin ediliyor. Ford, 4×4 desteğini de EcoBoost motorla birlikte sunuyor ki Maverick’in bu kombinasyona birlikte yük çekiş desteği 1.8 tona kadar çıkabiliyor. Modelde Ford’un son nesil sürüş destek asistanlarının sunulması da elini güçlendiriyor. Otomatik paralel park, otonom acil frenleme, far asistanları, şerit asistanları ve daha birçok destek listede kendisine yer buluyor. Amerika’da üç farklı donanım seviyesiyle satışa sunulacak olan Maverick’in ilk teslimatlarının önümüzdeki sonbahar döneminde yapılması bekleniyor.