reklamı kapat

POPÜLER

Bitcoin kripto paralar

Avrupa Birliği, kripto paralar için yakın takip planlıyor

Bitcoin ve benzeri kripto paralar için Avrupa Birliği yakın takip başlatıyor. Amaç terör finansmanı ve kara para aklamayı engellemek.

EuroNews’ta yer alan habere göre Avrupa Birliği, son dönemde hızla talebi artan kripto para transferlerini daha izlenebilir hale getirmek için bir düzenleme üzerinde çalışıyor. Söylendiği kadarıyla AB yasasında önerilen değişiklik, Bitcoin veya diğer kripto varlıklarını transfer eden şirketleri, alıcı ve gönderen hakkında bilgi toplamaya zorlayacak.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi bu hamlesiyle kripto paralar üzerinden kara para aklama ve terör finansmanı risklerini önlemek isteyen Avrupa Birliği, aslında bu alan için uzun zamandır planlar yapıyordu ve artık ciddi adımlar atıyor.

Kaynağa göre kripto varlıkları transfer eden şirket, müşteri adını, adresini, doğum tarihini, hesap numarasını ve alıcının adını eklemekle yükümlü olacak. Yeni kurallar, anonim kripto varlık cüzdanlarının sağlanmasını da yasaklayacak.

Bu sürecin hemen gerçek olamayacağı ve önerilerin yasalaşmasının en az iki yıl sürebileceği aktarılıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bitcoin gibi kripto paralar için Çin de sağlam adımlar atıyor

Bunları daha önce de sizlerle paylaşmıştı. Çin, geçtiğimiz dönemde finansal kurumların ve ödeme şirketlerinin kripto para birimi işlemleriyle ilgili hizmetler sunmasını yasaklamış ve yatırımcıları da spekülatif kripto ticaretine karşı uyarmıştı.

Daha sonra ise Çin Finansal İstikrar ve Kalkınma Komitesi’nden gelen bitcoin işlemleri ve madenciliğine yönelik kısıtlama çağrısı yenilenmişti. Bu iki hamle ile pazara allak bullak olmuştu.

İlginizi Çekebilir

Geleceğin robotlarını dans ederken izleyin