reklamı kapat

POPÜLER

Elektrikli bisiklet Urtopia

Radara sahip gelişmiş elektrikli bisiklet Urtopia ile tanışın (Video)

 - Güncelleme: 09 Kasım 2021 12:03

Elektrikli bisiklet pazarında da otomobil dünyasında olduğu gibi çok iddialı üst seviye modeller bulunuyor. Bunlardan birisi de Urtopia.

Indiegogo üzerinde aradığı desteği fazlasıyla bulan elektrikli bisiklet modellerinden Urtopia, ilk olarak gövdesiyle öne çıkıyor. 13 kg’lık tamamen karbon fiber bir gövde üzerine kurulan bisiklet, çok şık ve modern duran bir tasarıma sahip.

Gövde üzerindeki tasarım oyunlarıyla kışkırtıcı hale getirilen bisiklet, dediğimiz gibi birçok benzerinde olmayan gelişmiş özelliklere sahip. İlk olarak çift hidrolik disk fren ile gelen süspansiyon sistemi olmayan bisikletin arkasında 250W gücünde bir elektrik motoru yer alıyor.

360-Wh LG lityum-iyon pil paketi bulunan Urtopia, bu pil ile kullanıma bağlı olarak 48 km ila 129 km arasında menzil getiriyor. Bisikletin sürücüsüne sağladığı pedal destek hızı ABD / Kanada özelinde 32 km/s, Avrupa’da ise yasal limitler nedeniyle 25 km/s seviyesinde yer alıyor.

Gövdeye entegre LED ışıklar ile donatılan elektrikli bisiklet Urtopia, gidonuna şık şekilde konumlandırılan bir bilgi ekranı ile geliyor ve bünyesinde radar birimi taşıyor. Sele altında yer alan radar sensörleri, sürücüleri arkadan gelen trafik hakkında gidon titreşimi üzerinden uyarıyor. Bu sayede ayna kullanmaya gerek kalmıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Şehir için kullanımına özel elektrikli bisiklet Urtopia ses getirmeyi başardı

Gidona konumlandırılan parmak izin sensörü ile aktif edilen bisiklet, sesli komutlar ile belirli özellikler için yönetilebiliyor. Bunun için mikrofonlara sahip olan bisiklet, yerleşik olarak bir GPS birimi de taşıyor.

Sesli alarm ile desteklenen GPS sistemi hırsızlık durumlarına karşı koruma getirirken, telefon uygulaması olan modelde Bluetooth / WiFi / 4G ağ bağlantıları da bulunuyor. Urtopia, bu sistemler sayesinde OTA güncellemesi alabiliyor.

Gates karbon kayış ile aktarım yapan Urtopia, Indiegogo üzerinde 2 bin dolara satılıyor ancak pazara sunulacak üretim versiyonu 4 bin dolar gibi yüksek bir seviyede yer alacak. Modelin tanıtım videosunu aşağıda izleyebilirsiniz.