reklamı kapat

POPÜLER

Apple Xiaomi

Apple sonrası Xiaomi de kişisel tamir programı müjdeledi

Apple kısa süre önce  iPhone 13 ailesi ve iPhone 12 modelleri için sürpriz bir program başlatacağını duyurdu. Bu yolu Xiaomi de izleyecek.

Apple, yıllardır gelen tamir odaklı birçok şikâyet sonrasında beklenmedik bir adım attı ve geçtiğimiz günlerde “Self Service Repair” programı ile karşımıza çıktı. Bu program kapsamında iPhone 13 ve iPhone 12 ailesinden bir modele sahip kullanıcılar, Apple’ın resmen sağladığı parça, doküman ve araçlar ile kendi tamir işlemlerini kendisi yapabilecek. 

İşte bunun bir benzerini Xiaomi de yapacak. Firmanın üstü kapalı müjdesini verdiği süreç, yakında detaylandırılacak bilgisi veriliyor. Ancak durum oldukça açık görünüyor. Üstü kapalı da olsa Xiaomi kullanıcılara kendi cihazlarını resmi parçalar ile evde tamir etme şansı verecek gibi görünüyor.

Bu durum elbette güzel görünüyor. İlk olarak Xiaomi’nin Hindistan hesabı tarafından duyurulan gelişme, yüksek ihtimalle Xiaomi’nin aktif olarak bulunduğu diğer pazarlarda da aktif edilecektir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Xiaomi adımı biraz daha detay isterken, Apple tarafındaki diğer detaylar şöyle

Bu sayede bozulan ve çözümü kolay olan bir parça için Apple’a gidilmesine gerek kalmayacak, elektronik konusunda biraz bilgi sahibi olan hemen herkes kendi telefonunu evinde kendisi tamir edebilecek yani düzeltebilecek.

İleride sürece daha fazla cihaz dahil edeceklerini duyuran Apple, hazırlanan “Self Service Repair Online Store” sayfası üzerinden kişilere 200 farklı parça sunacaklarını da duyurdu.

Tamir sonrası bozuk parçaları alacak ve geri dönüşüme sokacak teknoloji devi, süreci ilk olarak 2022’nin başında ABD için aktif edecek. Daha sonra diğer pazarlara da giriş yapılacak. Bu pazarlar arasında Türkiye’nin de olmasını bekliyoruz ancak henüz net bir açıklama yok.

İlgili Video