reklamı kapat

POPÜLER

OPPO Find X5 Pro 5G

OPPO ve Hasselblad arasında üç yıllık ortaklık kuruldu

Akıllı telefon pazarının Çin merkezli devlerinden OPPO ve kamera efsanesi Hasselblad arasında ortaklık kuruldu.

Peki bu üç yıl için kurulan akıllı telefon kameraları odaklı OPPO ve Hasselblad ortaklığı sürpriz oldu mu? Elbette hayır. Çünkü detaylarına burada ve burada yer verdiğimiz OPPO’nun yeni Find X5 serisi telefonlarının Hasselblad imzalı kameraya sahip olacağı daha önce sızdırılmıştı. Ayrıca BBK çatısı altında kardeş olan ve OPPO ile geçtiğimiz yıl güçlerini birleştiren OnePlus’ın da hali hazırda Hasselblad ile bir ortaklığı bulunuyordu.

Çin merkezli dev drone ve kamera aksesuarı üreticisi DJI’ın sahibi olduğu Hasselblad, fotoğraf makinesi pazarının en önemli isimleri arasında yer alıyor. Çok uzun yıllardır orta format fotoğraf makineleri ile profesyonellerin ihtiyaçlarını karşılayan firma, bu alandaki gelirin düşük olmasıyla son yıllarda odağını akıllı telefon tarafına çevirdi.

Akıllı telefon kameralarına alandaki tecrübesi yanında marka değeri ile katkıda bulunan Hasselblad, biliyorsunuz bu konuda tek örnek konumunda da değil. Bir başka fotoğraf efsanesi Leica da uzun süredir akıllı telefon pazarında yer alıyor.

Yapılan resmî açıklamaya göre OPPO ve Hasselblad ortaklığı özellikle gelecek Find X5 serisi akıllı telefonların renk işleme altyapısına / algoritmasına odaklanacak. OPPO’ya göre ikilinin çalışmaları sayesinde yeni telefonlar gerçeğe çok yakın renkler sunacak.

Ayrıca yeni telefonlarda “Hasselblad Pro Mode” kamera modunun olması da bekleniyor. Bu OnePlus 10 Pro’da da yer alan mod, gelişmiş manuel ayarlar yanında RAW çekim desteği getiriyor. Find X5 serisinin kamerada Hasselblad kadar OPPO imzalı NPU birimi MariSilicon X ile de çok iddialı olması bekleniyor.

BBK şirketlerinden OPPO resmi olarak Türkiye’de olduğundan, telefonları her zaman Türkiye satış ihtimali taşıyor.

İlginizi Çekebilir: OPPO’nun hazırladığı ilginç telefon konsepti