reklamı kapat

POPÜLER

Elon Musk Twitter ChatGPT

Elon Musk, yaptığı ilginç trafik açıklaması ile gündemde

Tesla’nın CEO’su Elon Musk, Twitter üzerinden yaptığı açıklamalar ile ses getirmeye devam ediyor. Bu sefer bir trafik açıklaması geldi.

Elon Musk, Twitter’dan “Trafiği yenmek en büyük düşman savaşıdır (Oyunlara gönderme var). Dünyanın en güçlü insanları bile trafiği yenemez.” gibi ilginç bir açıklamada bulundu. Musk ayrıca tamamen sürücüsüz otomobil modellerinin trafiği çok daha kötü hale gireceğini de aktardı. Musk, kişilerin bu araçları sürmeyeceği için süreçte acı hissetmeyeceğini belirtiyor ancak bu da çok doğru görünmüyor. Trafiğe dahil olacak her araç yoğunluğu artıracak ve bu durum trafikte geçirilecek süreleri artırarak yine herkesi kötü şekilde etkileyecek. Sürücüsüz araçlar, günümüzde de bulunan gerçekten bir direksiyonu olmadan yola çıkan otonom araçlar, açık olarak gelecekte özellikle büyük şehirlerdeki ulaşımı çok daha zor hale getirecekler.

Gelecekte oluşacak devasa trafik sorunlarının tek çözümü ise “eğer yapılabilirse” kalabalık yerlerdeki nüfus yoğunluğunu azaltmak ya da çok daha geniş bir alana yaymak olacak. Örneğin İstanbul’un trafik sorunu da nüfus ciddi şekilde azalmadığı sürece kesinlikle kolay kolay bitmeyecek.

Elon Musk en son daha çok ses getiren bir açıklama ile ses getirmişti. Rusya’nın süren Ukrayna’yı işgali üzerine konuşan Musk, Twitter’dan konuda ilginç bir açıklama yapmış ve şunu aktarmıştı:“Bunu söylemekten nefret ediyorum ama hemen petrol ve gaz üretimini artırmamız gerekiyor. Olağanüstü zamanlar olağanüstü önlemler gerektirir. Açıkçası bu Tesla’yı olumsuz etkileyecek ancak mevcut yenilenebilir enerji çözümleri, Rusya’nın petrol ve gaz ihracatını hemen telafi etmek için yeterli değil.” 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Her zaman çevreci görüşü öne çıkaran Elon Musk burada haklıydı çünkü şu an ihtiyacımız olan elektriği halen daha çok fosil yakıtlardan yardım alarak üretiyoruz. Rüzgâr ve güneş santralleri artıyor ancak halen tüm ihtiyacı tamamen temiz elektrik ile karşılamak mümkün değil.

Elon Musk açıklaması yanında bu da ilginizi çekebilir: Sony’nin yeni konsept elektrikli otomobil ile tanışın