reklamı kapat

POPÜLER

Samsung Neo QLED 8K

Samsung bugün Neo QLED 8K ekran serisini tanıttı

Güney Kore merkezli teknoloji devi Samsung, bugün Neo QLED 8K ekran serisi ile ses getirdi. Firma önemli gösterimler yaptı.

Samsung, bugün düzenlenen ‘Unbox & Discover’ etkinliğinde, benzersiz bağlantılı teknolojileri ve üst düzey görüntü kalitesiyle yeni bir çağın başlangıcını temsil ediyor dediği ‘2022 Neo QLED 8K’ ekran serisini tüm dünyada ilk kez tanıttı. Televizyonların günlük yaşantımızdaki önemini ve kullanım alanlarını odağına aldığını belirten Samsung, ‘2022 Neo QLED 8K’ ekran serisini “Ekranlar her yerde, herkes için” vizyonu çerçevesinde geliştirmiş. Bu vizyon doğrultusunda her duruma ve yaşam tarzına uygun bir ekran sunmayı amaçlayan şirket, ayrıntılı kişiselleştirme özellikleri ile sorunsuz bağlantı sunan cihazlar geliştiriyor.

Şovun yıldızları için Samsung şunu aktarıyor: “Samsung, 2022 model Neo QLED 8K ekran serisini, geniş ekran deneyimini başka bir boyuta taşımak için yeni özelliklerle harmanladı. 2022 Neo QLED 8K ekranın ana bileşeni yeni 8K Nöral Quantum İşlemci olurken, en yeni özelliklere sahip bu işlemci, kaynağı ne olursa olsun optimum görüntüleme için her bir içeriğin özelliklerini ve görüntü kalitesini analiz eden 20 bağımsız yapay zekâ ağına sahip.

8K Nöral Quantum İşlemci aynı zamanda, ‘Gerçek Derinlik Arttırıcısı’ adı verilen yeni bir teknolojiyi de destekliyor. Bu teknoloji ekranı tarayarak, arka planı işlenmeden sabit tutarken, nesneyi geliştirerek nesnenin arka planla olan kontrastını en üst düzeye çıkarıyor. İnsan gözünün gerçek hayatta görüntüleri algılama biçimine benzer şekilde çalışan bu teknoloji, bu sayede ekrandaki nesneyi arka plan üzerinde öne çıkarabiliyor.

Güçlü Quantum Mini LED’lerle birlikte çalışan bu işlemci, hassas ve kontrollü bir aydınlatma sunarken parlak olması gereken alanlar parlak kalıyor, onları çevreleyen karanlık alanlar ise karanlık kalabiliyor. Bu da ‘Nesneye Uyarlanabilen Işık Kontrolü’ adı verilen bir özellik sayesinde oluyor. Örnek vermek gerekirse, bu özellik sayesinde bir dolunay sahnesi, gecenin siyah rengiyle karşıtlık oluşturarak daha parlak ve gerçekçi görünebiliyor.” 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Neo QLED 8K’nin sahip olduğu ‘8K Nöral Kuantum İşlemci’, firma tarafından söylendiği kadarıyla yapay zekâ özellikleri sayesinde ekranda görünen nesneleri gerçek zamanlı analiz edebiliyor. ‘Uyarlanabilir Ses’ özelliği ise ekrandaki hareketi izleyerek sesle eşleştirebilmesini ve hoparlörler arasında otomatik geçiş yapılabilmesini sağlıyor.

Yapılan açıklamaya göre Samsung’un yeni amiral gemisi QLED 8K modeli QN900B‘deki tüm sesler, yeni üst kanal hoparlörleriyle ‘Nesne Takipli Profesyonel Ses’ özellikli Dolby Atmos özelliğine sahip 90W’luk 6.2.4 kanal ses sistemine bağlanıyor. Bu teknoloji, ‘Konuşma Takipli Ses’ özelliği sayesinde seslerin tanınması için uygulanırken, ses efektleri ve sesler ekrandaki hareketi gerçek zamanlı olarak takip edebiliyor.

Yeni Neo QLED 4K ve 8K TV’lere Kablosuz Dolby Atmos özelliğini ekleyen Samsung, bu sayede HDMI kabloları ile uğraşmadan, kusursuz ses kalitesinin keyfini çıkarmaya imkân sunuyor.

Samsung Neo QLED 8K yanında bunlar da ilginizi çekebilir: Apple Mac Studio ve Studio Display