reklamı kapat

POPÜLER

Epic Games ve Volvo, araçlar için Unreal Engine

Epic Games ve Volvo, araçlar için Unreal Engine ortaklığı kurdu

Oyun tarafının önemli ismi Epic Games ve otomobil devi Volvo, gelecek araçlar için bir Unreal Engine ortaklığı kurdu.

Oyun pazarının en büyük firmalarından Epic Games, oyun motoru Unreal Engine üzerinden otomobil pazarına yabancı bir isim değil. Hakkında bilinmesi gereken tüm detaylarına burada ulaşabileceğiniz Hummer EV, pazarda bir ilke imza atarak Unreal Engine oyun motoru ile hazırlanan bir arayüz üzerine kurulmuştu. Yüzlerce farklı oyuna gücünü veren Unreal Engine ile elektrikli yeni nesil Hummer’da inanılmaz akıcı ve etkileyici animasyonların karşımıza çıktı. Bu Android ve Unreal Engine temelli arayüze gücünü Intel işlemci ile veren ve sisteme 64 GB depolama koyan GMC, yeni sistemin widget’lar ile geliştirilebileceğini de aktarmıştı. Sesli komutlar ile yönetilebilen üç boyutlu sistem, grafiksel açıdan şimdiye kadar gördüğümüz tüm araç içi eğlence sistemlerini açık ara geride bırakmıştı.

Epic Games işte tam olarak bu konuda Volvo firmasıyla da bir ortaklık kurdu. Araçlarını Android işletim sistemi üzerine kuran büyük otomobil üreticisi, yeni nesil arayüzleri ise direkt olarak oyun motoru Unreal Engine ile hazırlayacak. Burada “foto gerçekçi” animasyonlar hedefleyen şirket, sürücülerin karşına etkileyici bir “insan-makine arayüzü” getireceklerini aktarıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Epic Games’in kendilerine Unreal Engine merkezli yeni dönem için özel bir platform kuracağını aktaran Volvo, bu sayede mühendislerinin güvenlik seviyesini bozmadan yeni nesil kontrol sistemleri ve arayüzleri geliştirebileceklerini söylüyor. Bu elektrikli otomobiller odaklı ortaklığın ilk meyvesini hemen görmemiz ise beklenmiyor.

Not: Görsel temsilidir.

Epic Games ve Volvo ortaklığı yanında bu da ilginizi çekebilir: Asus imzalı katlanabilir ekranlı ilk dizüstü modeli ile tanışın