reklamı kapat

POPÜLER

Akıllı telefon sektörü 200W için gerçek kullanıma geçiyor

 - Güncelleme: 06 Haziran 2022 18:16

Akıllı telefon sektörü 2022’de 200W hızlı şarj ile tanışacak. Bu yıl karşımıza birden fazla bu kadar yüksek hız sunan telefon çıkabilir.

Geçtiğimiz aylarda konuşan Çin merkezli bir kaynak, 2022’de en az iki tane 200W hızlı şarj sunacak akıllı telefon modelinin pazara sunulacağını belirtmişti. Kaynak bu konuda adım atacak ilk firmanın kim olacağını ise açıklamamıştı. Şimdiye kadar 200W hızlı şarj üzerinde çalıştığını bildiğimiz en önemli firma Xiaomi tarafıydı. Ancak ortaya çıktığı kadarıyla konuda BBK firmalarından Vivo da süreçte aktif olarak planlar yapıyor. Hatta firmanın yıl sonunda 200W hızlı şarj sunan bir akıllı telefon (Alt marka IQOO’dan gelebilir) ile 200W hızlı şarj cihazını satışa sunmak istediği aktarılıyor.

Üzerinden geçmek adına Xiaomi tarafından HyperCharge adı verilen hızlı şarj sistemi, 200W güçte tamamen boş 4.000 mAh pili sadece 8 dakika içerisinde yüzde 100 oranında doldurabiliyor. Bu sistemin bir de kablosuz tarafı yer alıyor. 120W kablosuz tarafta sistem tamamen boş 4.000 mAh pili sadece 15 dakika içerisinde yüzde 100 doldurabildiği aktarılıyor.

Hızlı şarj sistemleri pil sağlığını azaltabiliyor. Xiaomi bu konuda 200W özelinde çok endişe edilmemesi gerektiğini belirtiyor. Firmaya göre 200W üzerinden yapılacak 800 şarj sonrasında pil kapasitesi / pil sağlığı yüzde 80’in üzerinde kalıyor. Bunun sektör geneline oranla daha yüksek olduğu aktarılıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bu sistemin halen ilk kez 2022’de gelecek Leica kameralı ilk model olacak Xiaomi 12 Ultra modelinde kullanılmasını bekliyoruz. Ancak bunun halen yüzde 100 kesin olmadığını belirtelim. GaN teknolojisi sayesinde 200W hızlı şarj sunan şarj cihazları da devasa boyutlarda olmayacak. Rahatlıkla taşınabilecek ufak cihazlar sayesinde telefonlar göz açıp kapatıncaya kadar şarj edilebilecek.

Not: Görsel temsilidir.

Akıllı telefon sektörü bir gün gerçek kablosuz şarjla da tanışacak: Motorola’nın uzaktan kablosuz şarj teknolojisi