reklamı kapat

POPÜLER

Akıllı televizyon rehberi

 - Güncelleme: 04 Ocak 2012 10:52

Toshiba 42SL833

Toshiba 42SL833
Toshiba’nın akıllı televizyonu SL833 ister Ethernet bağlantı noktasına takacağınız bir kablo ile isterseniz de haricen satın alabileceğiniz USB Wi-Fi adaptörüyle internete bağlanabiliyor. DLNA ile farklı cihazlar üzerindeki içerikleri oynatabiliyor. Aynı şekilde USB bellek ve sabit disklerdeki içeriği de görüntüleyebiliyor. Format desteği yeterli lakin XviD kodekli AVI dosyalarını oynatamıyor olması kötü. Harici içerikler için altyazı desteği de bulunmuyor. Televizyonda internet tarayıcı yok. Bu nedenle USB klavye desteğinin olmaması bizi pek üzmüyor. SL833’te dört farklı kişiye kadar kullanıcı profili oluşturulabiliyor. Bu sayede televizyonu kullanan her kişi kendi hesap ve ayarlarını kullanabiliyor. Televizyon aynı zamanda dev bir fotoğraf çerçevesi olarak da işlev görüyor.

TOSHIBA PLACES
Toshiba’nın akıllı televizyona bakışı rakiplerinden biraz farklı. Her şeyin yönetimi Toshiba Places adı verilen bir arayüz üzerinden yapılıyor. Bu arayüze tüm Toshiba tablet, dizüstü bilgisayar ve akıllı televizyonlardan erişilebiliyor. Kullanmak için tek bir hesap açmak yeterli. Sonrasında Places arkadaşlarınızın tüm güncellemeleri ve kendinize ait içerikleri görüntüleyebiliyorsunuz. Toshiba Places; Video Place, Music Place, News Place, TV Place ve Social Place olarak ayrılıyor. Video Place ile film kiralanabiliyor ancak bu hizmet henüz Türkiye’de aktif değil. Music Place üzerinden CD veya MP3 olarak elinizde bulunmayan, beğendiğiniz şarkıları favorilerinize ekleyebiliyorsunuz ve her istediğinizde dinleyebiliyorsunuz. News Place ise güncel haberleri takip etmek için kullanılıyor. Place’lerin içinde çeşitli uygulamalar da bulunuyor. Dailymotion, Viewster ve Flickr bunlardan popüler olanlar. Ancak öyle geniş bir uygulama market varlığı söz konusu değil. Türkçe uygulama içeriği de ne yazık ki yok. Toshiba Places’in kullanıcı arayüzü siyah ve kırmızı rengin hakimiyetinde. Bu nedenle biraz karanlık ve kullanımı pek kolay değil. Toshiba’nın uzaktan kontrol için iOS işletim sistemli cihazlara özel bir uygulaması bulunuyor. Android içinse Toshiba Places’deki içeriğe erişim sağlayan bir uygulama mevcut. Ancak o uygulama televizyonu uzaktan kontrol etmek için kullanılamıyor.

KRİTİK ÖZELLİKLER
İnternet Bağlantısı
• Wi-Fi adaptörü, LAN
İnternet Tarayıcısı
• Yok
Adobe Flash Desteği
• Yok
DLNA
• Var
Twitter ve Facebook
• Yok
Skype
• Yok
Android Uygulaması
• Yok
iOS Uygulaması
• Var

ARTILAR
Farklı cihazlarla Toshiba Places’e erişim

EKSİLER
Uygulama sayısı çok sınırlı, Android kumanda uygulaması yok

FARK YARATAN ÖZELLİKLER
Toshiba Places ile Toshiba’nın yarattığı en büyük fark, farklı cihazlar üzerinden aynı içeriğe erişim imkanı olması. Örneğin Toshiba tabletiniz üzerinden gün içinde izlemeye başladığınız bir videoyu duraklatıp, akşam eve gittiğinizde televizyonunuzdan izlemeye devam edebiliyorsunuz. Kişilere özel profiller oluşturulabilmesi de kullanım kolaylığı sağlıyor.

ÜRÜN LİSTESİ ve KARŞILAŞTIRMA
Samsung UE46D8000
Philips 46PFL6606
LG 42LW5500
Panasonic TX-P50VT30E
Sony KDL-40EX721
Toshiba 42SL833
Vestel Smart TV 42PF7017
Karşılaştırma Tablosu