reklamı kapat

POPÜLER

Lenovo Yoga Book incelemesi

Tuşsuz klavye tasarımıyla tüm dikkatleri üzerine çeken Lenovo Yoga Book, not defterini andıran tasarımı ve Real Pen‘i ile yaratıcı kullanıcılara hitap ediyor.

Geçtiğimiz yıl IFA’da tanıtılan ürünler arasında dikkatimizi en çok çekenlerden biri Lenovo’nun Yoga Book modeli olmuştu. Klavyesiz tasarımıyla hibrit bilgisayar kavramına yeni bir soluk getirmeyi amaçlayan Yoga Book’u mercek altına almak için sabırsızlandık desek yalan olmaz. Lenovo’nun hem tasarım hem de deneyimde farklılık yaratan hibritini artıları ve eksileriyle detaylı olarak inceledik. Ancak incelemeye geçmeden önce şunu belirtmemiz gerekiyor. Lenovo Yoga Book, Android ve Windows işletim sistemli olmak üzere iki farklı seçenekle geliyor. Biz incelememizi Android işletim sistemli cihazla gerçekleştirdik. Bunun da etkisinden yazının ilerleyen kısımlarında bahsedeceğiz.

İlk olarak kutu içeriği ve tasarımdan başlayalım. Lenovo Yoga Book, hibrit tabletin beraberinde kullanılacak bir adet kalem ve bir adet de defterle geliyor. Kalem aynı zamanda gerçek bir tükenmez kalem olarak kullanılabiliyor. Bu sebeple kutu içeriğine üç adet tükenmez kalem ucu da eklenmiş durumda. Zaten kalemin işlevi ekranı yönetmek değil, not almak ve çizim yapmak üzerine. Gelelim cihaza. Adeta bir defteri andıran Yoga Book, oldukça ince ve pürüzsüz bir gövde tasarımına sahip. Yoga serisinin tasarım çizgisinden çok uzaklaşmayan cihaz, özel menteşeleriyle serinin diğer ürünleri gibi katlanabilir olduğunu ilk bakışta gösteriyor. Ancak tasarım açısından en çok konuşmak istediğimiz şey ne gövdenin inceliği ne de menteşe mekanizması. Yoga Book’u açtığımızda karşımıza tuşsuz tasarımıyla klavyesi çıkıyor. Şunu itiraf etmek gerek; tuşsuz klavye tasarımı çok çekici görünüyor. Mat pürüzsüz alan, arka aydınlatmasıyla fütüristik bir görünüme kavuşuyor. Açıkçası kullanım için de kullanıcıyı görselliğiyle cezbediyor. Cihazın ekranı ise 10,1 inç boyutunda ve 1920×1200 piksel çözünürlük sunuyor. Ekranın cihazın sunmayı amaçladığı hedefler için yeterli boyut ve performansa sahip olduğunu söyleyebiliriz. Tasarıma genel olarak baktığımızda, Yoga Book oldukça ince, rahatlıkla taşınabilir hafiflikte ve etkileyici bir görselliğe sahip. Ancak pratikte de işler öyle mi?