reklamı kapat

POPÜLER

Müzik tutkunu; Huawei FreeBuds 3 incelemesi

 - Güncelleme: 22 Ocak 2020 11:31

Huawei FreeBuds 3

AKTİF GÜRÜLTÜ ENGELLEME

Peki kulaklığın sunduğu performans nasıldı? İlk olarak kurulumdan bahsedelim. Burada kulaklıkta en çok canımızı sıkan detaylardan biri geçmişe dönük uyumluluk oldu. Huawei FreeBuds 3, EMUI 10’lu cihazlarda otomatik bağlantı destekliyor. Yani kutuyu açtığınız anda telefon kulaklığı tanıyor ve ekranda bağlantı penceresi açılıyor. EMUI 9.0 ile denediğimizde bunu yapamadı, ayarlamayı elle yaptık. Yani telefonunu EMUI 10 altı bir sürümdeyse ya yeni güncellemeyi aldıysanız yapmanız gerekiyor ya da güncelleme almadıysanız elle ayarlama yapmanız lazım. Bir diğer nokta da aynı şekilde müzik durdurma özelliğinde oluyor. EMUI 10 olmayan cihazlarda kulaklığı kulağınızdan çıkardığınızda müzik durmuyor. Buna diğer Android cihazlar da dahil. Bu noktada şunu da ekleyelim. Kulaklığı iPhone ile de kullanabiliyorsunuz. Ancak Huawei’nin kulaklık için geliştirdiği uygulama App Store’da yok. Bu da aktif gürültü önleme ayarı, kullanım kısayolları gibi ayarlamaları yapmanızı engelliyor. Ayrıca kulaklığı çıkardığınızda iPhone’da da müzik durmuyor. Yani özellikler tam olarak aktarılamıyor.

Huawei FreeBuds 3
Biraz da müzik deneyiminden bahsedelim. Kulaklık gücünü Kirin A1 işlemciden alıyor. 14 mm’lik sürücüyle donatılan kulaklık müzik konusunda tatmin edici bir performans sergiliyor. Elbette bir Hi-Fi kulaklık deneyimi bekliyorsanız istediğinizi bulamayacaksınız. Ancak farklı müzik türleriyle yaptığımız denemelerde kulaklığın temiz ve yüksek ses kalitesi sunduğunu söyleyebiliriz. Baslar konusunda belki daha başarılı olabilirdi. Ama günlük kullanımda performans başarılı. Aktif gürültü engelleme özelliği ise oldukça ilginç. Açık kullanımlı tasarımlarda aktif gürültü engelleme özelliği biraz zorlayıcı olabiliyor. Bu özelliği AI Life uygulamasına kulaklığı tanıttıktan sonra ayarlayabiliyorsunuz. Kişiden kişiye bu ayar farklılık gösterebiliyor. Aktif gürültü önleme açıkken ve kapalıyken aradaki farkı hissedebiliyorsunuz. Ancak bizce bu fark o denli büyük bir fark değil. Yüksek ve temiz ses zaten dış dünya ile koparacak etkiyi yaratıyor. Aktif gürültü önleme bunun üzerine çok büyük bir değişim sağlamıyor. Kulaklığın aktif gürültü önleme özelliğini basitçe sol tekinin üstüne iki kere dokunarak kapatıp açabiliyorsunuz. Her iki kulaklık da çift dokunmayı destekliyor. Eylemleri ayrıca yine AI Life uygulamasından değiştirebilirsiniz. Telefon görüşmelerinde ise karşı tarafın sesini çok temiz aldığımız Huawei FreeBuds 3’ü kullanırken karşı taraftan ise sesin bazen uzaktan geldiği yönünde yorumlar aldık. Tam olarak istediğimiz temizlikte ses iletimini sağlayamadık. Pil performansı ise Huawei’nin iddiasıyla hemen hemen aynı diyebiliriz. Yaklaşık 4 saatlik bir müzik deneyimi sunan kulaklığı aktif gürültü önleme özelliği açıkken kullandık. Kılıfı da yine yaklaşık 20 saatlik bir ek süre tanıyor. Yani kulaklık hemen hemen bir günü tamamlayacak kadar kullanım sunuyor. Artı bir özellik olarak Huawei FreeBuds 3 kablosuz şarj desteği de sunuyor. Yani örneğin Huawei P30 Pro modelini kullanıyorsanız, akıllı telefonunuzun gövdesinin sunduğu ters şarj teknolojisiyle kulaklığınızı şarj edebilirsiniz.

Genel olarak değerlendirdiğimizde müzik konusunda tatmin edici bir deneyim sunan Huawei FreeBuds 3’ün daha kapsamlı bir uyumluluk sunmasını beklerdik.