Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) tarafından üretilecek yerli otomobil için ”Çevresel Etki Değerlendirmesi” (ÇED) kısa süreliğine halkın değerlendirmesine sunuldu!
TOGG tarafından üretilecek yerli otomobil için Çevresel Etki Değerlendirmesi toplantısı geçtiğimiz ay yapılmıştı. Toplantısı önceki gerekli tedbirler alınarak salonlar ilaçlanmıştı. Salgına karşı önlemlerin alınması da dikkatlerden kaçmamıştı. ÇED yetkililerinin yerli otomobile ait sunumun izlemesi ile başlayan toplantı, önemli verilerin paylaşılması ile devam etmişti. Buna göre yıllık 175 bin aracın üretilmesi hedeflenen fabrika inşaatı için 2 bin işçi çalışacağı açıklanmıştı. Aynı zamanda önümüzdeki 12 yıl içerisinde fabrikada 4323 kişiye istidam sağlanması planlanıyor. 200 bin metreküp hafriyatın çıkacağı tahmin edilen dev arazinin kullanım haklarının neredeyse 50 yıl boyunca TOGG’de olduğunun da altı çizildi. Her büyük projede olduğu gibi bu projede de ÇED toplantısı ve raporu önemli bir adım olarak görülüyor. Yerli otomobile ait bu önemli raporun halkın incelemesine sunulduktan sonra gelecek geri dönüşler de oldukça merak ediliyor.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Yerli otomobil üretim tesisine ait ÇED raporunu siz de inceleyebilirsiniz
Konu hakkında Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü, “Bursa ile Gemlik, ilçesinde Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından yapılması planlanan Elektrikli Otomobil Üretim Tesisi projesi ile ilgili olarak hazırlanan ÇED Raporu, İnceleme ve Değerlendirme Komisyonu (İDK) tarafından incelenerek son şekli verilmiş olup, söz konusu rapor halkın görüş ve önerilerini almak üzere ÇED Yönetmeliği’nin 14.Maddesi (1) no’lu bendi kapsamında Bakanlıkta ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nde on (10) takvim günü görüşe açılmıştır. Bakanlığa/Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne iletilen görüşler projeyle ilgili karar alma sürecinde dikkate alınacaktır. Görüş ve öneriler için bu süreç içerisinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na veya BURSA Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine müracaat edilebilir.” açıklamasında bulundu.