reklamı kapat

POPÜLER

2017 Honda Civic Hatchback’in ilk resmi fiyat bilgisi açıklandı

Sedan versiyonunun ardından hatchback kasasıyla ülkemizde yola çıkmaya hazırlanan yeni Honda Civic’in ilk resmi fiyat bilgisi paylaşıldı.

İlk resmi tanıtım etkinliği geçtiğimiz ağustos ayında düzenlenen onuncu jenerasyon Civic hatchback için artık Türkiye yollarına çıkma zamanı geldi. Sedan versiyonunun satışa sunulmasının ardından meraklılarının gözlerini çevirdiği hatchback versiyonun resmi Türkiye satışına 11 Mart Cumartesi günü başlayacağını açıklayan Honda, versiyonun ilk resmi fiyat bilgisini de paylaştı. Detayları ve donanım seçeneklerine göre farklılıkları henüz açıklanmayan Civic hatchback’in ilk aşamada sadece 1.5 litrelik 182 beygir güç üreten yeni VTEC motorlu versiyonunun fiyatı açıklandı.


Yedi ileri otomatik şanzımanla kombin edileceği açıklanan 1.5 litrelik benzinli versiyonun fiyat 100 bin 900 TL olarak açıklanırken bu fiyatın motor ve donanım seçeneklerine göre büyük oranda esneklik göstereceğini de belirtmekte fayda var. Yeni Civic’in Sedan versiyonunun Honda tarafından 1.6 litrelik motor ve en düşük donanım seviyesinde 78,350 TL fiyatla satıldığını düşündüğümüzde, hatchback versiyonda sunulacak motor ve donanım opsiyonlarına göre başlangıç olarak bu değere yakın bir rakamla karşılaşmamız muhtemel gibi gözüküyor. Honda, geçtiğimiz şubat ayı içerisinde aynı motora sahip olan Civic RS‘in fiyat değerini 109 bin 900 TL olarak açıklamıştı. Yeni Civic Hatchback’in özellikle tasarımıyla Sedan versiyonundan daha çok tercih edileceği düşünülüyor.