reklamı kapat

POPÜLER

2018 KIA Sorento’nun “Cehennem Geçidi”ndeki nefes kesen arazi performansına tanık olun [Video]

 - Güncelleme: 04 Şubat 2018 16:37

Amerika’nun Utah eyaletinde gerçekleştirilen denemede kelimenin tam anlamıyla boyundan büyük işlere kalkışan 2018 KIA Sorento, bu alanda ikonlaşmış modelleri aratmadı.

KIA’nın bu zamana kadarki tüm modelleri arasında tasarım itibarıyla belki de eni iyi projesi olan 2018 Sorento, her yeni jenerasyonuyla kendisini bir adım daha ileriye atmayı başardı. Geçirdiği tasarım evrimiyle de artık çok daha karakterli bir duruş ortaya koyan model, artık yedi kişilik bir SUV haline geldi. Aracının tasarımı ve teknik özellikleri yanı sıra arazi yeni nesil arazi performansından da fazlasıyla emin olan KIA’nın bunu göstermek için ekstra bir çaba göstermesine gerek kalmadı. Autoedit ekibi tarafından Amerika’nın Utah eyaleti sınırları içerisinde yer alan Hell’s Gate‘teki amansız yükseltilere çıkartılan Sorento’nun ortaya koyduğu performans kesinlikle görmeye değerdi.

KIA Sorento ikonlara meydan okudu

Üzerinde modifikasyon olarak nitelendirebileceğimiz herhangi bir işlemin yapılmadığı KIA Sorento’da yapılan tek değilim lastik kısmında oldu. Fabrika çıkış lastiklerinin yerini BFGoodrich’in özel arazi lastikleri alan araçta geriye kalan her şey orijinal sistemler tarafından yönetildi. Performans sırasında bazı noktalarda arka tamponunun sürtmesi dışında herhangi bir problem yaşamayan ve parkurun sonundaki ciddi eğimi bile sorunsuz geride bırakmayı başaran Sorento, sadece bir asfalt SUV’u olmadığını da kanıtladı. Sorento’nun kaputunun altında 2.4 litre dört silindir ve 3.3 litre altı silindirli seçenekler yer alırken, güç değerleri 185 beygirden başlayıp 290 beygire kadar değişiklik gösteriyor.