reklamı kapat

POPÜLER

Samsung akıllı televizyon

2018 ve 2019 Samsung akıllı televizyon modellerine çok önemli destek

 - Güncelleme: 07 Ocak 2019 08:30

Güney Kore merkezli teknoloji devi Samsung, CES 2019 fuarından önce 2018 ve 2019 akıllı televizyon modelleri için çok önemli bir duyuru yaptı.

Apple’ın sunduğu hizmetler televizyonlarda şimdiye kadar ancak Apple TV aracılığıyla kullanılabiliyordu. İşte bu çok yakında değişiyor. Kısa süre önce bir açıklama yapan Samsung, 2018 ve 2019 akıllı televizyon modellerine iTunes ve AirPlay 2 desteğinin geleceğini müjdeledi. Bu konuda Apple ile anlaşarak bir ilke imza atan firma, bu sayede iTunes film ve dizilerini direkt olarak akıllı televizyon modelleri üzerinden erişime açıyor. Apple’ın kablosuz aktarım standardı olan AirPlay 2 aracılığıyla iCihazlar ile pürüzsüz bir bağlantı kuracak televizyonlar, gerçekten önemli bir altyapı kazanmış görünüyor. 2019 modellerde yerleşik olarak sunulacak iTunes ve AirPlay 2 desteğinin, 2018 modellere yazılım güncellemesi ile geleceği belirtiliyor. Burada hangi modellerin güncelleme alacağı henüz açıklanmıyor. Apple, yeni Netflix benzer servisi öncesinde devasa bir hamle gerçekleştirmiş görünüyor. Samsung televizyonlar milyonlarca evde aktif olarak yer alıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2019 Samsung akıllı televizyon modellerinde başka önemli yenilikler de var

2019 akıllı televizyon modellerine Remote Access adını verdiği bir özellik geliyor. Bu özellik sayesinde kişilerin kablosuz olarak bağladıkları bilgisayar, tablet ya da akıllı telefonlarını televizyonları üzerinden yönetebileceği belirtiliyor. Burada kablosuz klavye ve fare bağlantı desteğini de veren firma, akıllı televizyon modellerini adeta bir merkez haline getiriyor. Remote Access ile tarayıcı tabanlı bulut servislerine de direkt erişim sağlanabileceği söyleniyor. VMware Horizon desteği ve VMware ortaklığıyla dünyanın her yerinden kullanılabileceği söylenen Remote Access özelliği, televizyonları eğlence dışında iş için de uygun hale getiriyor.

Buna ek olarak 2019 modelleri yerleşik olarak Google Assistant desteğiyle geliyor. Firmanın 2019 akıllı televizyon modellerinde Google Assistant ile beraber kendi geliştirdiği asistan Bixby‘i de kullanacağı belirtiliyor. Bu arada firma yeni modelleriyle ses kalitesi açısından da önemli yenilikler planlıyor. Yeni televizyonlar sesi ortama göre uyarlama ve ortama yayma konusunda gelişmiş altyapılar taşıyor.

İlginizi Çekebilir

Televizyon boyutunda dev monitör