reklamı kapat

POPÜLER

Samsung akıllı televizyon

2019 Samsung akıllı televizyon modelleriyle sunulacak çok faydalı yeni özellik

Televizyon tarafında öne çıkan isimlerden Samsung, 2019 akıllı televizyon modelleriyle gündeme gelmeye devam ediyor. Bu sefer yeni bir özelliğin müjdesi veriliyor.

Güney Kore merkezli teknoloji devi Samsung, 2019 akıllı televizyon modellerine Remote Access adını verdiği bir özellik eklediğini duyurdu. Bu özellik sayesinde kişilerin kablosuz olarak bağladıkları bilgisayar, tablet ya da akıllı telefonlarını televizyonları üzerinden yönetebileceği belirtiliyor. Burada kablosuz klavye ve fare bağlantı desteğini de veren firma, akıllı televizyon modellerini adeta bir merkez haline getiriyor. Remote Access ile tarayıcı tabanlı bulut servislerine de direkt erişim sağlanabileceği söyleniyor. VMware Horizon desteği ve VMware ortaklığıyla dünyanın her yerinden kullanılabileceği söylenen Remote Access özelliği, televizyonları eğlence dışında iş için de uygun hale getiriyor. Tüm işlemlerin kablosuz olarak yapılacak olması çok güzel görünürken, sürecin Knox ile güvenli hale getirildiği açıklanıyor. Süreç oyun için de harika duruyor. Altyapı sayesinde bilgisayardaki oyunların klavye ve fare kullanılarak televizyonda oynanabileceği söyleniyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2019 Samsung akıllı televizyonlarda başka önemli bir yenilik daha var

CES 2019’da tanıtılacak modeller, geçtiğimiz hafta açıklandığı kadarıyla yerleşik olarak Google Assistant desteğiyle geliyor. Yakın zaman önce Türkçe dil desteği de kazanan asistan, biliyorsunuz Amazon Alexa ile beraber pazarın en üstünde yer alıyor. Firmanın 2019 akıllı televizyon modellerinde Google Assistant ile beraber kendi geliştirdiği asistan Bixby‘i de kullanacağı belirtiliyor. Bu arada firma yeni modelleriyle ses kalitesi açısından da önemli yenilikler planlıyor. Yeni televizyonlar sesi ortama göre uyarlama ve ortama yayma konusunda gelişmiş altyapılar taşıyor. Bu açıdan Apple HomePod’u örnek gösteren kaynaklar, televizyonların birden fazla mikrofon ile ortama en uygun ses ayarını otomatik olarak yapabileceğini söylüyor.

İlginizi Çekebilir

Kızaklı akıllı telefon Xiaomi Mi Mix 3