reklamı kapat

POPÜLER

2019 BMW 3 Serisi üretim sürecine konuk olun [Video]

Zaman kaybetmeksizin üretim sürecine geçilen 2019 BMW 3 Serisi, doğuşundaki aşamaları meraklılarıyla paylaşmak üzere karşımızda.

Paris Otomobil Fuarı’nda gerçekleştirilen gösterimiyle birlikte macerası resmi olarak başlayan 2019 BMW 3 Serisi, bundan sonraki süreçte tüm cevaplarını asfalt üzerinde verecek. Pek çok meraklısı tarafından uzun süredir gelen eleştirilerin son bulması için iddialı silahlarla güçlendirilen G20 kodlu yeni jenerasyon, kalite algısını konusunda da bir hayli yol kat etmiş durumda. Araçla ilgili en merak edilen noktaların başında, sizin de tahmin edebileceğini gibi artık sürüş dinamikleri geliyor. Bunun içinse ilk olarak üretim bandından inmesi gerek. Paylaşım konusunda elini bol tutarak bizi ve meraklılarını memnun etmeye devam eden BMW, yeni jenerasyon 3 Serisi’nin üretim süreciyle ilgili detaylı bir videoyu karşımıza çıkarttı. Şasiden başlayıp son noktaya varana kadar üretim sürecini işleyen bu video, çalışanların gösterdiği özeni de bir kez daha ortaya koyuyor.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Aşamalar kontrol altında

Yaklaşık 40 dakikayı bulan video üzerinden aşama aşama şahit olduğumuz üretim süreci, hemen her modelde olduğu gibi şasiyle başlıyor. Robotlar tarafından yürütülen bu aşamada, aracın önemli noktalarında gerekli sağlamlık standartlarının yakalanması gerekiyor. Şasi ve temel taşların tamamlanmasıyla birlikte ikinci aşama olarak boya bölümüne geçiliyor. Burada gerekli olan her bir parça özenle uyumlu bir renklendirme süreciyle baş başa kalıyor. Bu aşamanın ardından işin içerisine yavaş yavaş insan elinin de girdiğine tanıklık ediyoruz. Görevliler boya sırasında herhangi bir kusur olmadığından emin olmak adına, pirinç içerisinde ayıklanan taş inceliğinde incelemelerini gerçekleştiriyor. Boya kalite onayının ardındansa artık motor, süspansiyon, iç ve dış tasarım gibi temel bölümlerin entegrasyonuyla otomobilin görünümü kendisini belli etmeye başlıyor. Yurt dışında 40.000 dolar civarı başlangıç fiyatıyla alıcı bulması planlanan 3 Serisi ile ilgili merak ettiğiniz detaylara buradan ulaşabilirsiniz.

Video