reklamı kapat

POPÜLER

2019 Hyundai Santa Fe

2019 Hyundai Santa Fe, “hayat kurtaran” teknolojik asistanı eşliğinde asfalta indi [İzle]

Ay sonunda gerçekleştirilecek tanıtımı öncesinde sahip olduğu özelliklerden bölümlerle karşımıza çıkmaya devam eden 2019 Hyundai Santa Fe, basit ve akılcı teknolojiler barındırıyor.

Tasarımı ve beraberinde getireceği teknolojisiyle yeni nesil Hyundai modellerine de ilham olacak olan 2019 Santa Fe‘nin pizza dilimi tadındaki parçalı paylaşımlarında üçüncü adıma geldik. Son olarak dört gün öncesinde tasarım kısmında öne çıkan noktaları üzerinden ipucu niteliğinde videosuyla karşımıza çıkan yeni jenerasyon bu kez gayet net şekilde gözler önüne çıkıyor. Hyundai’nin “Arka yolcu alarmı” özelliğini ilk kez sunacağını duyurduğu Santa Fe’den gelen yeni videoda ise yine teknolojik bir özelliğe vurgu yapılıyor. Mantık olarak düşündüğümüzde oldukça basit olan bu donanım, önem sırasında ise hayat kurtarabilecek niteliğe sahip.

Sadece çocuklar için değil

New York Otomobil Fuarı‘nda sahne alacak olan Santa Fe ile ilgili ön plana çıkartılan özellikle bu kez sadece arka koltukta oturan çocukları ilgilendirmiyor. Araçlarda park haline geçilmesinin ardından çıkış işlemi sırasında yaşanabilecek kazaların önüne geçmek amacıyla geliştirilen “Çıkış Asistanı”, sürekli olarak geri bölgeleri sensörler aracılığıyla analiz ediyor. Bu sensörler eğer kullanıcı araç içerisinden çıkmaya karar verdiği anda seyir halinde bir otomobil algılarsa, merkezi kilit açık olmasına kapıdan çıkışa izin veriyor. Hyundai’nin ufak ufak parçalarla bütünsel bir güvenlik sistemi yaratma çabalarını önümüzdeki süreçte de fazlasıyla göreceğiz. İlgili videoyu haberin ana görseli üzerinden izleyebilirsiniz.