reklamı kapat

POPÜLER

2019 iPhone Apple

2019 iPhone modelleri hakkında dikkat çeken yeni bilgiler

Apple‘ın 2019 iPhone modelleri hakkında yeni bilgiler ortaya çıktı. Sağlan analist Ming-Chi Kuo’ya göre yeni modellerde önemli bir donanım güncelleniyor.

Teknoloji devi Apple, 2018’de 5,8 inç OLED ekranlı iPhone Xs, 6,5 inç OLED ekranlı iPhone Xs Max ve 6,1 inç LCD ekranlı iPhone XR modelleriyle karşımıza çıktı. Firma görünüşe bakılırsa 2019’da da bu üçlü yapıyı devam ettirmek istiyor. Çok sağlam kaynaklara sahip Ming-Chi Kuo’ya göre modellerin yüz tanıma sistemine önemli bir güncelleme geliyor. Biliyorsunuz telefonlarda şu an TrueDepth kamera sistemi yer alıyor. Bu sistem bünyesinde “kızılötesi kamera, nokta projektörü, ışık projektörü ve ortam ışığı sensörü” gibi donanımlar taşıyor. Bu sayede kişilerin yüzünü tarayarak haritasını çıkarabilen sistem, telefonların Face ID üzerinden üç boyutlu yüz tanıma yapmasına imkan tanıyor. İşte Apple’ın yeni modellerde bu donanımdaki ışık gücünü artırarak sistemi daha iyi hale getireceği söyleniyor. Hali hazırda güzel çalışan sistemin, bu güncelleme ile çok daha hızlı hale geleceği belirtiliyor. Işık gücünü artırmak, çevresel ışıkların etkisini azaltıyor deniyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Gelecek iPhone modellerinde üç boyutlu bir kamera yer alacak

Ming-Chi Kuo’ya göre 2020 yılındaki telefon modellerine ise ToF 3D kamera sistemi konacak. Bu sistemi 2020 yılında iPad’ler için de kullanacağı belirtilen şirketin, bu sayede kişilerin cihazlarıyla üç boyutlu obje kaydetmesine izin vereceği söyleniyor. Bu üç boyutlu objelerin Pencil ile düzenleneceği belirtilirken, ToF 3D kamera sistemi lazer / ışık ölçümü üzerine dayanıyor.

İlginizi Çekebilir

Bunlar da yeni iPad Pro modelleri