reklamı kapat

POPÜLER

Apple A13 Bionic

2019 iPhone modellerine güç verecek Apple A13 Bionic için önemli gelişme

Yeni Apple iPhone modelleri gücünü A12 Bionic işlemciden alıyor. Ancak şimdiden 2019 modellerine güç verecek A13 Bionic konuşuluyor.

Apple A12 Bionic, 7nm üretim sürecinden çıkıyor. Satışa çıkan iPhone Xs, Xs Max ve satışa çıkacak iPhone XR modellerine güç veren işlemci, firma tarafından şöyle tanımlanıyor: “A12 Bionic çip, yeni nesil Neural Engine ile birlikte olağanüstü bir performans ortaya koyuyor. Gerçek zamanlı yapay öğrenme teknolojisinden yararlanarak fotoğraflar, oyunlar, artırılmış gerçeklik (AR) uygulamaları ve çok daha fazlasında yepyeni bir deneyim yaşamanızı sağlıyor.” İşte bunun üzerine fazlasını koyarak gelecek yeni A13 Bionic işlemci, tek başına TSMC firması tarafından üretilecek. 2019 modellerine güç verecek işlemci, yine 7nm üretim sürecinden çıkacak. A12 Bionic modelini de üreten TSMC, üretim konusunda A13 Bionic modelinde de Samsung’a pay kaptırmayacak gibi görünüyor. İşlemcinin tek bir firmadan ve üretim ağından çıkması kullanıcılar için güzel bir detay olarak nitelendiriliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Apple A13 Bionic modelinin temel alacağı A12 Bionic şu an dünyanın en hızlı mobil işlemcisi konumunda

Teknik olarak baktığımız zaman A12 Bionic, A11 Bionic’e kıyasla yüzde 15 kadar daha hızlı 2 adet performans çekirdeği, A11 Bionic’e kıyasla yüzde 50 kadar daha az güç harcayan 4 adet verimlilik çekirdeği üzerine kuruluyor. A12 Bionic aynı zamanda A11 Bionic’e kıyasla yüzde 50 daha hızlı grafik performansı (GPU) üzerine kuruluyor. İşlemcide aynı zamanda saniyede 5 trilyon işlem yapabilen Neural Engine yapay zeka birimi yer alıyor.

İlginizi Çekebilir

iPhone Xs Max’e özel video