reklamı kapat

POPÜLER

Muscle Car

2019 senesinde en çok satan “Muscle Car” belli oldu

Büyük motorlar ve yüksek egzoz seslerinin hakim olduğu “Muscle Carkategorisinde, 2019 yılında en çok satan model belli oldu.

1964-1970 yılları Amerikan otomotiv sektörü için yeni bir türün doğuşu oldu. Sürücüler tarafından adeta güç çılgınlığı olarak adlandıran popüler kültür, üreticilere de direkt olarak yansıdı. Böylece Muscle Car adı verilen yüksek motor hacimli, spor yapılı ve oldukça gürültülü araçlar ortaya çıkmaya başladı. Chevrolet Chevelle Malibu SS 450, Pontiac GTO, Dodge Charger – Challenger, Oldsmobile 442 , Chevrolet Camaro, Plymouth ‘Cuda ve Ford Mustang bu dönemde doğmuştur. 1975 yıllarında oluşan petrol sıkıntısı sürücülerin bu tip araçlardan uzaklaşmasına sebep olmuştur. Zira en düşüğü 6000 litre hacminde olan, bazıları 7000 litreye kadar ulaşan bu dev motorlar benzini adeta içiyordu. O dönemlerden günümüze Muscle Car için popülerlik algısı azalmış olsa da otomobil tutkunları için hala sevilen bir alternatif durumunda. Ülkemizde bu tip araçları zar zor görsek dahi yurt dışında ulaşılması o kadar da uzak olmayan birer spor araç konumundalar. Gelin geçtiğimiz sene bazında en çok satan Muscle Car’lara beraber bakalım.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Muscle Car dünyası heyecan veriyor

Muscle Car kategorisinin ilk 3 sırasını tanıdık isimler oluşturuyor.  Chevrolet Camaro, Ford Mustang ve Dodge Challenger son senelerde olduğu gibi en büyük rekabeti yaşayan modeller oldu. Listenin en başında 72 bin 489 adetlik satış ile Ford Mustang var. Geçtiğimiz senelere göre düşüş yaşayan model buna rağmen birincilik koltuğunu kaptırmadı. Dodge Challenger ise  Chevrolet Camaro’yu geride bırakarak ikinci oldu. Challenger 60 bin 997 adet, Camaro ise 48 bin 625 adet satabildi.

İlginizi Çekebilir

Toyota e-Racer