reklamı kapat

POPÜLER

2019 Volkswagen Passat, hibrit versiyonunda nasıl değerler sunacak?

 - Güncelleme: 17 Eylül 2018 20:49

Tasarım kısmında modern bir kimlik kazanmaya hazırlanan 2019 Volkswagen Passat, hibrit versiyonunda sunacağı ilk verilerle gündemde.

Geride bıraktığımız yaz dönemi içerisinde kamuflajlı olarak yüzünü göstermeye başlayan 2019 Volkswagen Passat, bizlere makyajlanacağının mesajını verdi. Tasarımcıların dış tarafta gerçekleştireceği değişimlerle birlikte o “klasik havasından” çıkarak biraz daha modern bir yüzle karşımıza çıkmasını beklediğimiz otomobil için benzer süreci kaput altında da görmeyi bekliyorduk. O dönem motor bölümüyle ilgili ortaya çıkan bilgileri ışığında ailenin yeni üyesi olan 1,5 litrelik üniteye kavuşacağını sizlerle paylaştığımız Passat için elektrikleşme zamanının da geldiği artık net bir şekilde ortadaydı. Aradan geçen zaman diliminin ardından yavaş yavaş bu beklentileri karşılayacak bilgileri de elde etmeye başlıyoruz. Eğer çok büyük bir sürpriz olmaz ise emekli edilecek olan 1,4 litrelik TSI makineyi artık hibrit Passat’ın kombinasyon ikilisinden biri olarak göreceğiz.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Menzildeki beklentiler

Gelen ilk bilgilere baktığımız zaman 1,4 litrelik turbo motorla birlikte işe dahil olacak olan elektrik motorunun 114 beygirlik bir güç desteği sağlayacağını görüyoruz. İçten yanmalının halihazırda sunduğu yaklaşık 150 beygiri de düşündüğümüz zaman ortaya 270 beygire dayanan bir güç kombinasyonu çıkıyor. Aslında elektrik motorlarının dahil olduğu örnekler için bu cezbedici rakamların ortaya çıkması çok da sürpriz değil. Şu aşamada merak edilen merkez nokta ise daha çok menzil değeri üzerine yoğunlaşıyor. Buradaki temel soru; “Günlük ihtiyacımı sadece elektrikten karşılayabilecek miyim?” şeklinde. Passat cephesinden bu konuyla ilgili geleceği söylenen cevap 70 kilometre saf elektrik menzili olarak karşımıza çıkıyor.. Bu değer ilk başta biraz yetersiz gibi görmek yerine, Mercedes ve BMW gibi isimlerin amiral gemilerinde de 80 kilometre bandında elektrik menzili olduğunu da hatırlamak gerekiyor. Siz de bu konuyla ilgili düşüncelerinizi aşağıdaki anketimiz üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz. Önümüzdeki yılın ilk çeyreği içerisinde tanıtılmasını beklediğimiz 2019 Volkswagen Passat ile ilgili gelişmeler LOG.com.tr’de olacak.

Passat için dile getirilen 70 kilometre menzil sizce yeterli mi?

Yükleniyor ... Yükleniyor ...