reklamı kapat

POPÜLER

BAC Mono

2020 Bac Mono tanıtıldı; işte eşsiz sürüş deneyimindeki yenilikler

Cenevre Otomobil Fuarı kurbanları listesine bir isim daha eklendi. 2020 BAC Mono, uzun yıllardır devam eden macerada yeni bir sayfa açıyor.

Bugün sokaklarda gördüğümüz pek çok otomobil temel bazda birbirlerine benzeyen iskeletler üzerine kuruludur. Pek azı ise motor sporlarının sunduğu eşsiz sürüş keyfini sokaklara kendi dinamikleriyle yansıtırı. BAC Mono, tek kişilik sürüş deneyimi sunan ve bunu FIA dinamiklerine uygun şekilde sokaklara yanıtan çok özel bir otomobil olarak zihinlerimizdeki yerini koruyor. 2011 yılında üretimine başlanan model yola çıktığında 2,3 litrelik dört silindirli Cosworth motoruyla 289 PS güç ve 540 kilogramlık ağırlık değerleriyle çıkmıştı. 2015 yılında 2,5 litrelik ünite ve 309 PS güç değerlerine kavuşan Mono için artık yenili dönemi geldi. Kısa süre önde yeni jenerasyonuyla karşımıza çıkan tek kişilik süper otomobil beraberinde yeni motor dinamiklerini getiriyor.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2020 Bac Mono teknik özellikleri

BAC tarafından paylaşılan verilere baktığımızda gözümüz ilk olarak motor arıyor. Burada artık 2,3 litrelik sıralı dört silindirli üniteye geçirilen bir otomobil söz konusu. 332 PS güç ve 400 Nm tork üreten bu motor, aracın hafifliği sebebiyle yine beklenenin çok üzerinde değerlerin yakalanmasına olanak tanıyor. Nitekim tabloya baktığımızda aracın 0’dan 100’e hızlanmasını 2,7 saniyede tamamladığını görüyoruz. Bu değerin yakalanmasındaki en büyük değer de 570 kilogramlık toplam ağırlık. Şasi dinamikleri üzerinde grafen destekli yeni bir karbon monokok mimari kullanılan otomobil, bir önceki nesline göre çok daha hafif ve kararlı bir sürüş deneyimi vadediyor. Elbette burada yeni süspansiyon sistemi de büyük rol oynayacak. Yeni Mono’nun 212.000 dolarlık fiyatla alıcı bulması bekleniyor.

İlginizi çekebilir

Volvo XC40 Recharge Türkiye’ye ne zaman gelecek?