reklamı kapat

POPÜLER

2020 Dodge Charger SRT Hellcat

2020 Dodge Charger SRT Hellcat ailesi yeni üyeleriyle karşımızda

2020 Dodge Charger SRT Hellcat için iki yeni paketi karşımıza çıkartan veriler, performans meraklılarını her yönden tatmin edecek gibi görünüyor.

Günümüz Amerikan kası dünyasının en önemli üç modelinden birisi hiç şüphesiz 2020 Dodge Charger SRT Hellcat. Bir dönem tasarım konusunda büyük hayal kırıklığı yaratan yönlere savrulan bu sınıfın nispeten daha istikrarlı üyesi olarak nitelendirebileceğimiz Charger, meraklılarını sevindirecek iki yeni pakete kavuşuyor. Scat Pack ve SRT Hellcat Widebody olarak kullanıcılara sunulacak olan paketlerle birlikte performansın yanında gerek aerodinamik gerekse tasarım karakterinin ciddi oranda ileriye götürüldüğünü söyleyebiliriz. Özellikle gövde eklentilerinin her iki versiyonda da standart olarak sunuluyor olması da olası kafa karışıklıklarının önüne geçiyor.

2020 Dodge Charger SRT Hellcat için paylaşılan rakamlar

İlk olarak otomobillerin tasarım konusunda elde ettiği değişimlere baktığımızda, genişliği 89 milimetre artıran gövde eklentileri karşımıza çıkıyor. Tampon ve çamurlukların temelini oluşturduğu bu geliştirme sayesinde de görünüme ciddi katkı sağlayan daha geniş yanaklı lastiklerin entegrasyonuna şahit oluyoruz. İşin altyapı kısmını da bu noktada değiştiren Dodge, Bilstein marka yeni sistemde üç farklı sönümleme modundan faydalanmakta. Bu noktada yüksek performans için tasarlanan Brembo frenleri de belirtmeden geçersek olmaz. İşin rakamsal veriler kısmına geçtiğimizde bizleri ilk olarak 6,4 litrelik V8 makine karşılıyor. Bu motorla 485 beygir güce sahip olan otomobil 0’dan 100’e 4,3 saniyede erişebiliyor. SRT Hellcat Widebody için paylaşılan verilerse 6,2 litrelik süperşarj destekli motorun 707 beygir güç ve 881 Nm tork gibi tanıdık noktaları karşımıza çıkarıyor. Charger bu paketle 0’dan 100’e 3,6 saniyede erişirken maksimumda 315 km/s hıza çıkabilecek. Otomobillerin siparişlerini sonbahar döneminde alacağını açıklayan Dodge, ilk teslimatlarıyla önümüzdeki yılın başında yapmayı hedefliyor.

İlginizi çekebilir

Güçlenen tasarımı ve 2.0 litrelik yeni motor seçeneğiyle 2019 Chevrolet Camaro