reklamı kapat

POPÜLER

2020 Honda Jazz

2020 Honda Jazz için satış süreci ve yeni detaylar açıklandı

Bu yaz dönemi itibarıyla kademeli olarak satışa sınılacak olan 2020 Honda Jazz, tüm ürün gamıyla yola çıkmak için iki yıl daha bekleyecek.

Tokyo Otomobil Fuarı kapsamında geçtiğimiz ekim ayı içerisinde tanıtılan 2020 Honda Jazz, geçirdiği evrimle hemen herkesin ilgisini çekti. Yeni nesille birlikte rakiplerinde gördüğümüz gibi yerden yüksek dinamikler üzerine kurulan yeni bir versiyona da merhaba diye Jazz çin satış süreci de netleşmeye başladı. Tanıtımın üzerinden geçen sürecin ardından konuyla ilgili detaylar paylayan marka, yeni jenerasyon için ilk olarak Avrupa pazarını merkeze alacak. Bu yaz döneminden itibaren Türkiye’nin de içerisinde bulunduğu pazarlara kademeli olarak sunulmaya başlanacak olan Jazz’ın satış süreciyse beklenenden uzun sürecek. Nitekim içerisinde hibrit versiyonun da olduğu tüm ürün gamının pazara sunulması 2022’yi bulacak gibi görünüyor.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2020 Honda Jazz hakkında bilmeniz gerekenler

İlk kez hibrit motor seçeneğiyle satışa sunulacak olan Jazz’in yine ilk kez ürün gamına dahil edilen yerden yüksek versiyonuna Crossstar adı veriliyor. Ailenin ilk elektriklisi olmaya hazırlanan E‘nin dinamiklerini hatırlatan kokpit çizgileri ise bundan sonraki Honda modelleri için de referans niteliğinde. Ön konsolda 9 inçlik multimedya ekranla gelecek olan Jazz’da 7 inçlik dijital sürücü ekranı da listede kendisine yer bulacak. Modelde kullanılacak motor dinamikleriyse hala belirsizliğini koruyor. Honda’nın kendi içerisinde e:HEV adını verdiğini bildiğimiz hibrit sistemde iki ufak elektrik motorunu görmeyi bekliyoruz. Dış pazarda Basic, Home, Ness, Crosstar ve Luxe adı verilen beş farklı paketle sunulacak Jazz; yeni nesil adaptif hız sabitleyici, çarpışma önleyici fren desteği, şeritte tutma asistanı ve daha bir çok elektronik destekle karşımızda olacak.

İlgili video

Jazz tanıtımı