reklamı kapat

POPÜLER

2020 Hyundai Veloster

2020 Hyundai Veloster ve beraberinde getirdiği güncellemeler

Yeni model yılıyla birlikte ufak çapta değişimlerle donatılan 2020 Hyundai Veloster, tanıtımıyla birlikte meraklıları için satışa sunuldu.

Hyundai’nin Türkiye pazarına sunmadığı önemli modellerden birisi olan Veloster, performans meraklılarının özellikle Amerika’da dikkatini çeken isimler arasında. Son birkaç yıl içerisinde yapılanması tamamlanan performans departmanı N’in geliştirdiği otomobillerden birisi de olan bu özel model 2020 model yılı için tekrar elden geçirildi. Beraberinde iyileştirilmiş donanım paketleri ve tasarımsal değişimler getirecek olan 2020 Hyundai Veloster iki farklı motor seçeneğinin her ikisinde de nitelikli değerler sunmaya devam edecek. Aracın satışa sunulmasıyla birlikte tekrar N versiyonu için bir çalışma yapılıp yapılmayacağını ise önümüzdeki süreç gösterecek.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2020 Hyundai Veloster hakkında bilmeniz gerekenler

Güncellenen Veloster ailesininde ilk olarak kaputun altında baktığımızda performans verilerinde herhangi bir değişim olmadığını görüyoruz. Bu da aracın giriş seviyesinde sunulan Atkinson temelli 2.0 litrelik dört silindirli motorun 147 beygir güç ve 178 Nm tork üretmeye devam ettiği anlamına geliyor. Performans noktasında bir adım ilerisi arayanlar için sunulmaya devam edilen 1,6 litrelik turbo makine ise 201 beygir güç ve 265 Nm torkla macerasını sürdürecek. Hyundai en üst pakette 6 ileri manuel veya 7 ileri çift kavrama otomatik şanzımanı kullanıcıların tercihine bırakmaya da devam ediyor. Performan verilerinde iken, Ocak 2018’de tanıtılan Veloster N paketinin 2.0 litrelik turbo motoruyla 275 beygir güç ve 353 Nm torka sahip olduğunu da hatırlatmadan geçmeyelim.


Ailenin değişim konusundaki en önemli farkını ise dışarıdaki ufak parçalar üzerinden hissedeceğiz. Ön bölümde ızgara, tampon eklentisiyle birlikte marşpiyel ve arka tampondaki dokunuşlar bu noktaların temelini oluşturmakta. Güncellenen donanım listesinde ise; kör nokta uyarı sistemi, geri bölge trafik uyarısı, ön bölge çarpışma önleme asistanı, şeritte tutma asistanı, uzun far asistanı ve akıllı hız sabitleyici gibi özellikleri gerek standart gerekse opsiyonlar arasında ön plana çıkarabiliriz. Veloster, yaklaşık 17.000 dolarlık başlangıç fiyatıyla Amerika pazarında satışa sunulacak.

İlginizi çekebilir

2019 Hyundai Elantra