reklamı kapat

POPÜLER

Toyota

2020 model yılıyla Toyota modellerine gelecek kullanışlı özellik

Toyota kullanıcılarının karşılaşması muhtemel talihsiz kazalara çözüm olabilecek özellikle birlikte, unutkanları da mutlu edecek yardımcı devrede olacak.

Geçtiğimiz hafta içerisinde elektrikli otomobillerle ilgili önemli bir gelecek planlaması yaptığını duyuran Toyota, güvenlik teknolojilerini de belirli paralelde ilerletecek. Uzun süredir hibrit teknolojisi üzerine yürüttüğü kampanya ve ilericilik adımlarıyla paralel çizgide ilerlemesi beklenilen bu dokunuşlar, 2020 model yıllı otomobiller için de verilmeye başlanıyor. Güvenlik merkezli olarak araçlarda yer alacak sistem sayesinde olası tehlike durumların motorun otomatik olarak kendini kapatması üzerine bir işleyiş uygulanıyor. Özelliğin kataloglarda karşımıza çıkan ismi ise “Toyota Otomatik Motor Kapatma Sistemi” olacak.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Toyota ve Lexus için kullanılacak

Motor kapatma sistemi aslında temel bir güvenlik önlemi olarak değerlendirilse de, olası kötü durumların önüne geçebilmesi adına oldukça fayda sağlama potansiyeline sahip. Araçların park durumundan çıkartılması veya park edilmesi sırasında destek sağlayacak olan destek üç basamaktan oluşuyor diyebiliriz. Sürecin ilk adımını sensörler üzerinden kullanıcılara verilen sesli ve görsel uyarılar oluşturuyor. Eğer sürücü verilen uyarıları dalgınlık sebebiyle dikkate almaz ise sistem hemen devreye girerek motoru kapatıyor. Üçüncü ve son aşamada ise elektronik park freni otomatik olarak devreye giriyor. Bu yenilik kapsamında deneyime etki edecek diğer parçada ise; sürücünün gerçekleştirmemesi durumunda otomobilin kendisi, durduktan sonra otomatik olarak vitesi park haline getirecek ve park frenini çekecek. Önümüzdeki süreçte yeni bir telefon uygulamasını da kullanıma sunacağını duyuran Toyota’nın bu hamlelerini daha sıklıkla görebiliriz.

İlginizi çekebilir

2019 Toyota Corolla çarpışma testi