reklamı kapat

POPÜLER

2020 Tesla Model S

2020 Tesla Model S için beklentileri aşan menzil değeri resmileşti

Yapılan güncelleştirmelerin ardından artan menzil verileri netleşen 2020 Tesla Model S, Long Range Plus paketiyle EPA’nın zirvesine yerleşiyor.

Elektrikli otomobil pazarının bugünkü zenginliğine gelme aşamalarına Tesla’nın bir marka olarak katkısı yadsınamaz. Model S ve X ile başlayan macerasında Semi ve Cybertruck gibi kamyon ve pickup gibi ilgi çekici modellere de imza atan şirket bugün marka değeri olarak da zirvelere oynuyor. 2020 Tesla Model S Long Range Plus versiyonu için yeni Amerika Birleşik Devletleri Çevre Koruma Ajansı tarafından açıklanan 647 kilometrelik menzil değeri de yeni bir kilometre taşı oldu. Elon Musk tarafından sosyal medya üzerinden de duyurulan değer, aynı zamanda kurum tarafından sertifika edilmiş en iyi veri olarak kayıtlara geçiyor.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2020 Tesla Model S nitelikli güncelleştirmeleriyle öne çıkıyor

Ocak ayından bu yana üretilen Model S Long Range Plus, 2020 model yılıyla birlikte önemli güncelleştirmeler alarak yola devam ediyor. Bir önceki pakete göre aerodinamik sürtünmeyi azaltan yeni aero jantlarıyla birlikte gelen modelde yuvarlanma direncini azaltmak için tasarlanmış lastikler dikkat çekiyor. Markaya göre yeni jantlar ve lastikler toplam menzilde yüzde 2 iyileşme sağlıyor. Yapılan yeniliklerin altyapı kısmında mekanik yağ pompasının yerini alan elektrikli yağ pompası da var. Tesla ayrıca Model 3 ve Model Y ile paylaşılan şanzımanı geliştirmesiyle menzilde yüzde 2 daha iyileşme elde ediyor. Aracın daha düşük hızda ve yavaşlama hızında çalışan ve aküye daha fazla enerjinin geri gönderilmesini sağlayan rejeneratif fren sistemini de işin içerisine dahil ettiğimizde, Model S Long Range Plus’da 2019 modellerine oranla yüzde 20 daha fazla menzil ortaya çıkıyor.

İlginizi çekebilir

Yeni dönemin ilk elektriklisi Mercedes EQC