reklamı kapat

POPÜLER

2020 Toyota Supra

2020 Toyota Supra için BMW merkezli yeni motor seçeneği

Motor seçenekleri arasına giriş seviyesinden “merhaba” diyen 2.0 litre hacimli makine 2020 Toyota Supra için performans beklentisi karşılıyor.

BMW ile gerçekleştirilen ortaklıkla yeni nesil Z4 ile aynı platform üzerine geliştirilen Toyota Supra’nın tanıtımı üzerinden hatırı sayılır zaman geçti. Her ne kadar tasarım noktasında geçmişe göre eleştirilere maruz kalsa da, marka tarafından açıklanan sipariş rakamları bunun tam tersini gösterdi. Yeni yılla birlikte bu ilgiyi karşılıksız bırakmamaya karar veren Toyota, altyapı ortaklığını yaptığı BMW’nin bu kez motoruyla karşımıza çıkıyor. Tanıtımı Detroit Otomobil Fuarı‘nda yapılacak olan 2020 Toyota Supra versiyonundaki ünite 2.0 litrelik hacmine rağmen hiç de fena sayılmayacak bir performans dinamiği vadediyor.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yeni seçenek 2020 Toyota Supra ailesine giriş seviyesi olarak dahil olacak

Bu zamana kadar sunulan makinelere ve değerlerine baktığımızda yeni tanıtılan bu motoru ancak giriş seviyesi olarak nitelendirmemiz mümkün olacak. Dört silindirli yapıda olan turbo beslemeli motorun teknik verilerine baktığımızda 225 beygir güç ve 400 Nm tork ürettiğini görüyoruz. 8 ileri otomatik şanzımanla kombin edilen makine, GR Supra’yı 0’dan 100’e sadece 5,2 saniyede taşıyor. Toyota’nın versiyon için açıkladığı maksimum sürat ise 250 km/s olarak teknik tabloya yansıyor. Altı silindirli motora göre 100 kilogramlık ağırlık kazanımı da sağlayacak olan üniteyle birlikte 50:50 olan ağırlık dağımı, Supra’nın elini fazlasıyla güçlendiriyor. Yeni seçenek önümüzdeki mart ayından itibaren satışa sunulacak.

İlginizi çekebilir

Toyota e-Racer