reklamı kapat

POPÜLER

2021 Toyota GR Supra
Toyota Supra

2021 Toyota GR Supra tanıtıldı; işte teknik özellikleri

Performans parametreleri ve standart donanım bazında zenginleştirmeleri beraberinde getiren 2021 Toyota GR Supra, yaz döneminden itibaren satışta olacak.

BMW ile yapılan ortaklık sonrasında Z4 ile altyapı kardeşi olarak tekrar hayata döndürülen Supra, bir önceki nesline olan uzaklığından ötürü çokça eleştirilmişti. Buna rağmen satış ve sipariş sürecinde kısa sürede yok satar hale gelen model için, markasının oynadığı en büyük koz ise sürüş deneyimi oldu. BMW merkezli motor seçeneğini 50:50 ağırlık dağılımıyla bir araya getirerek ortaya koyduğu bu deneyim için ufak bir güncelleme zamanı gelmişe benziyor. Düzenlenen özel tanıtım etkinliğiyle karşımıza çıkarılan 2021 Toyota GR Supra, gerek donanım gerekse motor konusunda farklılıkları beraberinde getiriyor. Markanın versiyon çeşitliliğinde de yeniliklere gittiği otomobilin genel karakteristik parçalarınınsa korunduğunu söylemek mümkün.

Toyota Supra

2021 Toyota GR Supra özellikleri

İlk olarak motor konusundaki farklılıklara baktığımızda bizleri en üst noktada yer alan 3.0 litrelik altı silindirli makinedeki revizyonlar karşılıyor. Turbo beslemeli bu üniteyi beygir bazında 47 birim, tork bazında ise 4 birim ileriye taşıyan Toyota’nın toplamda 382 beygir güç ve 500 Nm torka çıktığını görüyoruz. Bu versiyonda 0’dan 100’e hızlanmasını 3,9 saniyede tamamlayan Supra, önceki haline göre 0,2 saniye iyileşmiş durumda. 2.0 litrelik daha erişilebilir motor ise 255 beygir güç ve 400 Nm tork üretirken, aracı 0’dan 100’e yaklaşık 5 saniyede taşıyor. Standart olarak 8 ileri şanzımanla kombin edilen bu modelin maksimumda erişebileceği hız 250 km/s ile sınırlandırılmış durumda. Motor dinamiklerini bitirmeden önce 2.0 litrelik motorlu versiyonun toplamda 1.443 kilogram, 3.0 litrelik altı silindirlinin ise 1.542 kilogram ağırlığında olduğunu belirtmeden geçmeyelim.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

GR Supra’nın kokpit bölümünde yapılan en büyük yeniliğin multimedya ekran üzerine olduğunu söyleyebiliriz. 2020 model yılındaki paketlerde 6,5 inç ebatla standart olarak sunulan bu ekran, artık standart olarak 8,8 inçlik daha büyük bir deneyimle araca entegre ediliyor. Üst paketlerde sunulan standart güvenlik sistemlerinin de artırıldığı da yeni model yılında dikkatimizi çeken parçalar arasında. Önümüzdeki yaz döneminde kademeli olarak yurt dışında satışa sunulmasını beklediğimiz Supra’nın fiyat listesi de o döneme yakın netleşecek gibi görünüyor.

İlgili video

Toyota Supra ile “Fıstık”ın amansız mücadelesine konuk olun