reklamı kapat

POPÜLER

2019 Toyota Supra

2019 Toyota Supra ilk yarışını “Fıstık”a karşı kazandı [Video]

Amerika’da Mr. Peanut’a karşı piste çıkan 2019 Toyota Supra, karşısındaki dev rakibe karşı “amansız” bir mücadele verdi.

17 yıl gibi bir zaman diliminin ardından yepyeni bir jenerasyonla tekrar farlarını yakmaya başlayan Toyota Supra kimilerini memnun kimileriniyse mutsuz etti. Marka cephesinden bakıldığında yöneticilerin şu anki haliyle karşımızda duran genel karakterden memnuniyetinin söz konusu olduğunu söyleyebiliriz. Lakin işin kullanıcı cephesi içinse aynı şeyleri söylemek en azından şu anlık pek mümkün değil. Lakin tüm bu tartışmaları bir kenara bırakıp, Toyota’nun 2JZ motorunu swap projelerinde yeni jenerasyon gövdesine uygun olarak geliştiren mühendislere haklarını teslim etmezsek olmaz. Yurt dışında 50.900 dolardan başlayıp 54.920 dolara kadar uzanan etiket fiyatlarıyla satışa sunulacak olan Supra, pistlerdeki ilk zaferiniyse kalorisi yüksek bir rakibe karşı kazandı.

Toyota Supra

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2019 Toyota Supra hayır için piste çıkıldı

Supra’nın dinamikleri konusunda fikir verme potansiyeli barındıran bu keyifli yarışın karşı tarafında Planters ürünlerinin simgesi NUTmobile var. Motor bölümünde 6.0 litrelik sekiz silindirli motorun kullanıldığı bu tatlı araç, 6 tona yaklaşan ağırlık değeriyle barındırdığı “kaloriyle” ilgili mesaj da veriyor. 3.0 litrelik altı silindirli motoru 335 beygir güç ve 494 Nm tork üreten Toyota Supra’nın direksiyonu başında ise profesyonel pilot Fredric Aasbo karşımıza çıkıyor. Amerikan Kalp Birliği ve Bob Woodruff Vakfı için düzenlenen yarış etkinliklerinin benzerlerini önümüzdeki süreçte de görebiliriz.