reklamı kapat

POPÜLER

2020 Toyota Yaris
Yeni Toyota Yaris

2020 Toyota Yaris için Avrupa macerası başlıyor; işte ana hatlarıyla bilmeniz gerekenler

Tasarımı kadar kullanıcı deneyimiyle de yeni bir noktayı beraberinde getirecek olan 2020 Toyota Yaris, önümüzdeki günlerde Türkiye sınırlarından da giriş yapacak.

Yeni model yılıyla birlikte artık dördüncü jenerasyonuyla kullanıcılarla buluşacak Yaris, beraberinde önemli geliştirmeleri de getirmeye artık hazır. modeli sınıfının en iddialılarından birisi yapmak adına önemli geliştirmeler sunan Toyota, hiç olmadığı kadar iddialı. TNGA-B ismi verilen platform üzerine geliştirilen ilk model olarak da tarihe geçecek olan 2020 Toyota Yaris, bu sayede 50 milimetrelik aks mesafesi artışını da beraberinde getirecek. İç yaşam alanındaki ferahlamayı doğrudan etkileyecek değişiklikle birlikte bizleri tasarım anlamında da çok agresif bir araç bekliyor. Araçta kullanılan yeni altyapının bir öncekine göre ağırlık merkezi ve rijitlik gibi konularda da daha üst seviye dinamikler sunuyor olması da dikkat çeken detaylar arasında.

Yeni Toyota Yaris

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2020 Toyota Yaris performans ve ekonomide daha iyi dinamiklere sahip

Üretimi Fransa’da yer alan tesislerde gerçekleştirilecek olan Yaris’in motor seçeneklerinde ise yine hibrit ünite öne çıkarılmış durumda. Kaputun altındaki hibrit teknolojisine eşlik edecek yeni bir 1,5 litre hacimli motora yer veren Toyota, 1.0 litrelik üç silindiri de opsiyonlar arasında tutuyor. Atkinson temelli hibrit makinenin içten yanmalı ayağı tek başına 80 PS güç üretirken, elektrik ünitesiyle birlikte bu değer 115 beygire kadar esneklik gösterecek. Yine Toyota tarafından yapılan vurgudaki yakıt tüketiminde de yüzde 20’ye varan iyileştirme de fazlasıyla önemli. Yeni jenerasyonun performans verileri de bu dinamiklerle ileriye taşınıyor. Resmi rakamlara göre 0’dan 100’e hızlanmasını 9,7 saniyede tamamlayabilen bir araç bizleri bekliyor. Ek olarak tam elektrikli modda 130 km/s maksimum hıza kadar çıkılabilecek. Yaris’in pazarlara göre değişmekle birlikte 6 kademeli manuel ve CVT şanzıman seçeneğiyle sunulacağı da bilinmesi gereken detaylar arasında. Araçla ilgili merak ettiğiniz diğer detaylara buradan ulaşabilirsiniz.

İlginizi çekebilir

Hyundai Tucson N Line tanışın