reklamı kapat

POPÜLER

2021 Audi SQ2

2021 Audi SQ2 karşımızda; işte ailenin zirvesindeki yenilikler

Standart versiyonun satışa çıkışından kısa süre sonra tanıtılan 2021 Audi SQ2, teknik bakımdan çok ciddi değişimler taşımıyor.

Eylül ayında standart versiyonunun tanıtımı gerçekleştirilen yeni Q2 ailesinin geçtiğimiz ay içerisinde Avrupa merkezli satışları başladı. Kademeli olarak Türkiye’ye de yansıyacak olan bu sürecin geri sayımı devam ederken şimdi de ailenin zirve noktasıyla karşı karşıyayız. Önümüzdeki yıldan itibaren asfalt üzerindeki yerini alacak olan 2021 Audi SQ2 için ön sipariş süreciyse tanıtımla birlikte başlıyor. Yeni model yılıyla birlikte tasarımsal anlamda nitelikli revizyonlarla bezenen SQ2, performans anlamında ise beklediğimiz seviyelerde geziniyor.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2021 Audi SQ2 teknik özellikleri

Yenilenen SQ2’nin kaputunun altında 2.0 litrelik turbo benzinli motor yer almaya devam ediyor. 300 PS güç ve 400 Nm tork üreten bu motor 7 kademeli S Tronic şanzıman ve dört tekerlekten çekişli altyapıyla kombin ediliyor. Bu reçetedeki tüm parçaların bir araya gelmesiyle birlikte SQ2’nin 0’dan 100’e hızlanmasını 4,9 saniyede tamamladığını görüyoruz. Limitlendirilen maksimum sürat değeriyse 250 km/s. Rakamsal verileri bir kenara bıraktığımızda SQ2’nin karakterini değiştiren tasarım dokunuşlarına yakından bakabiliyoruz. Aracın köşeli formlu tek parçalı geniş ızgaranın bu kez daha alt bir bölüme uzatıldığını görüyoruz. LED lambaların standart olarak sunulduğu modelde opsiyonel olarak Matrix LED’de tercih edilebilecek. Kokpit bölümünde dijital ekranlar başta olmak üzere son tüm parçalarda diğer “S” rozetlerinden alışık olduğumuz performans parçalarını barındırıyor. Yenilen SQ2’nin Almanya merkezli fiyat listesi 45.700 eurodan başlayacak.

İlgili video