reklamı kapat

POPÜLER

2021 BMW iX3

2021 BMW iX3; makyajlı versiyon önemli geliştirmelerle birlikte tanıtıldı

 - Güncelleme: 11 Ağustos 2021 14:45

Makyajla birlikte özellikle teknolojik ve tasarım bazında iyileştirmeler getiren 2021 BMW iX3, kısa süre içerisinde satışa sunulacak.

BMW’nin elektrikli ürün gamında kısa sürede önemli bir konuma gelen iX3, yeni bir model olmasına rağmen etkili bir makyaj operasyonuna alındı. Güncel pazardaki dinamiklere cevap vermesi adına atılan adımlara, aracın silahlarında güçlendirmeler yapıldığını görüyoruz. Tasarım noktasında da BMW ekibinin daha tatmin edici bir karakter ortaya koyma adına yaptığı çalışmalar söz konusu. Dışarıdan bakıldığında ön-arka ışıklandırma grubu, ızgara ve yeni jantlarla kolaylıkla hissedilen yeni iX3 değişimleri, modeli premium hissettirme konusunda da başarılı bir işe imza atıyor. Aracın adaptif LED ışıklandırma grubu ve 19 inçlik jantları başta olmak üzere standart özellikleri de artırılmış durumda.

2021 BMW iX3; makyajla birlikte kokpitte de önemli geliştirmeler var

Dış tarafta kendisini fazlasıyla hissettiren makyajın kokpitte de üzerine düşeni yapma konusunda zorlanacağını düşünmüyoruz. Yeniliklerin en başında sürücü ve konsoldaki dijital ekranlar geliyor. Sürücü tarafından standart olarak 12,3 inç olarak gelen hayalet ekran, multimedya sistem tarafında ise 12,5 inçe kadar esneklik gösteriyor. Orta konsolda ise bizleri yeni bir vites topuzu karşılıyor. “i” rozetinin mavi renginin izlerini taşıyan bu bölümü artık tasarımda önemli bir eleman olarak nitelendirmek mümkün. iX3’ün kataloğuna eklenen yeni kaplama ve döşemeler de tasarımın yanında kalite algısını bir adım yukarıya taşımada kullanılacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İşin rakamsal boyutuna geçtiğimizde ise bizleri çok büyük bir değişim karşılamıyor. Standart olarak arkadan itişli altyapı ve tek elektrik motorlu bir kombinasyon iX3’te yola devam ediyor. 286 PS güç ve 400 Nm tork üreten bu motor sayesinde aracın 0’dan 100’e hızlanması 6,8 saniye sürüyor. Maksimum sürat ise 180 km/s ile limitli. Batarya tarafına geçtiğimizde ise 80 kWh’lik ünite asfalttaki maceraya devam ediyor. iX3 bu batarya ile birlikte 460 kilometreye kadar menzil kat edebilen bir elektrikli SUV olarak kayıtlara geçiyor. 150 kW’a kadar hızlı şarj desteğinin sunulduğu model, böyle bir kaynaktan 10 dakikalık dolumla 100 kilometre menzil gidebilecek doluluk seviyesine ulaşıyor. 11 kW’lık BMW Wallbox kiti ise tam dolumu 7,5 saatte yapıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Almanya’da 67.300 euroluk fiyatla satışa sunulacak olan yeni iX3’ün fiyatı opsiyonlarla birlikte kolaylıkla yukarılara tırmanacak. 2021 iX3 için üretim süreci de kısa sürede başlayacak. Her şey planlandığı gibi giderse makyajlı kasayı Almanya merkezli olarak sonbahar döneminden itibaren listelerde göreceğiz. Türkiye için beklenti ise 2022 gibi görünüyor.

İlgili video

e-tron GT