reklamı kapat

POPÜLER

2021 BMW M5 CS

2021 BMW M5 CS; “5”‘in ilk CS rozeti en hızlı rakamlarla geldi [Video]

Sızıntılarının ardından resmi duyurusu gerçekleştirilen 2021 BMW M5 CS, performansın yanında ağırlık kazanımıyla da sınırları zorluyor.

Geride bıraktığımız gün sızıntı görselleriyle gündem yaratmayı başaran 2021 BMW M5 CS cephesinin tanıtımı için çok fazla beklememiz gerekmedi. Yaz döneminde standart ve Competition paketlerinin tanıtımıyla asfalta inen M5’in limitlerini daha da yukarı çeken CS rozeti, performansın ve hafifliğin bir arada buluştuğu bir reçetenin sonucu. 0’dan 100’e hızlanmasını 2,9 saniyede tamamlayarak marka tarihinin en hızlı otomobili rozetini de eline geçiren M5 CS, bu değeriyle Competition’ın değerini 0,2 saniye iyileştirmiş durumda. Beklediğimiz gibi maksimum sürat değeri 306 km/s olarak resmiyet kazanan M5 CS, Competition’a göre 104 kilogram gibi inanılmaz bir ağırlık kazanımını da beraberinde getiriyor.

2021 BMW M5 CS cephesinden öne çıkanlar

Diğer versiyonlar için bizlere “Meğer sırtında ne çok ağırlık taşırmışsın…” dedirten CS’in bu 104 kilogramlık diyeti, şüphesiz motor için de büyük anlam ifade ediyor. Kaputun altında yatan twin-turbo destekli 4,4 litrelik sekiz silindir makine, yapılan iyileştirmelerin ardından 636 PS güç ve 750 Nm tork sınırlarına taşınıyor. Motorun 8 kademeli otomatik şanzımanla kombin eden BMW cephesi, altyapı dinamiklerini ise arkadan itiş temelli bir dört çeker üzerine kuruyor. Kullanıcılar sunulan sürüş modları sayesinde iki farklı sürüş dinamiğini deneyimleme ayrıcalığına sahip olacak. Aracın altyapısı da elektronik süspansiyonlar, anti-roll bar ve daha birçok parça ile yine bildiğimiz bir şemaya sahip.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

M5 CS ile gelen hafiflemenin temeline indiğimizde ise bizleri pek çok ana komponentteki karbon ve güçlendirilmiş plastik malzemeler karşılıyor. Kaput, ön lip, aynalar, arka spoiler ve koltukların bu kazanımdaki rolü büyük. BMW, uzun süredir belirli çerçevede devam eden renk yelpazesinde nihayet daha etkileyici kombinasyonlara yöneliyor. Yeşil ve altın sarısının etkileyici kombinasyonunu dış bölümde büyük bir keyifle seyrediyoruz. 20 inçlik jantların arkasından bizlere el sallayan kırmızı kaliperli karbon seramik frenler de genel resmin tuzu-biberi konumunda. Önümüzdeki bahar döneminden itibaren Almanya merkezli olarak satışları başlayacak olan modelin 180.000 euroyu bulan etiket fiyatı olacak.