reklamı kapat

POPÜLER

2021 Dacia Duster

2021 Dacia Duster; Türkiye fiyatları öncesinde makyajlı versiyon hakkında bilmeniz gerekenler

 - Güncelleme: 02 Ağustos 2021 15:07

Ağustos ayı içerisinde Türkiye lansmanı düzenleneceği açıklanan 2021 Dacia Duster için makyajın getirilerinin üzerinden geçme vakti.

Haziran ayının son günlerinde tanıtımı gerçekleştirilen yeni Duster, beraberinde önemli noktaların ele alındığı bir makyaj operasyonunu getirmeye hazırlanıyor. Eylül ayında Türkiye satışlarının başlaması planlanan model için bugün resmi kanattan Türkiye merkezli bir duyuru geldi. Ağustos’un son haftasıyla birlikte Türkiye lansmanı düzenlenecek olan makyajlı 2021 Dacia Duster ile biz de bu etkinlikle birlikte ilk kez somut olarak tanışmış olacağız. Fiyatlarının da bu etkinlik döneminde açıklanmasını beklediğimiz ailenin bu bölümü hala karanlıklar ardında. Biz de lansman gelişmesinin paralelinde makyajla birlikte Duster’ın güçlenen silahlarına tekrar bakalım istedik.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2021 Dacia Duster; makyajla gelen yenilikler

Segmentinde Türkiye’nin satış liderlerinden birisi olan Duster, bu makyajla birlikte EDC şanzımana kavuşuyor. Yeni Duster’ın yenilenen motor gamı daha düşük karbon emisyonlarıyla mümkün hale getiriyor. Bununla birlikte LPG’li versiyonlarda depo kapasitesinin artırılmış olması da dikkat çekici. ECO-G 100 bg seçeneğindeki LPG deposunun kapasitesi yüzde 50 artırılarak 49,8 litreye ulaşmış durumda. Ailenin diğer tarafında dizel ve benzinliler de yola devam ediyor. Markanın resmi kaynakları tarafından geçtiğimiz süreçte duyurulan motor seçenekleriyse şu şekilde;

Dizel
dCi 115 bg (4×2 veya 4×4) ve 6 vitesli manuel şanzıman

Benzin
TCe 90 bg (4×2) ve 6 vitesli manuel şanzıman
TCe 150 bg (4×2) ve 6 vitesli manuel şanzıman
TCe 150 bg (4×4) ve 6 vitesli manuel şanzıman
TCe 150 bg (4×2) ve 6 vitesli EDC otomatik şanzıman

Fabrika Çıkışlı Benzin&LPG
ECO-G 100 bg (4×2) ve 6 vitesli manuel şanzıman

Yeni Dacia Duster, 8 inçlik multimedya ekranı, markanın yeni imzası olan Y şeklindeki LED ışık imzalı farlar ve Arizona Turuncu gövde rengi gibi öne çıkan tasarım ve donanımlara da kavuşuyor. ;lk kez Sandero ailesinde kullanılan Dacia marka kimliğinin tasarım unsurlarından yararlanıldığını görüyoruz. Ön ve arka farlarda bulunan Y şeklindeki LED ışık imzası, ilk bakışta dikkat çekiyor. Krom görünümlü ön ızgaradaki 3 boyutlu kabartmalar ise farlarla modern bir bütünlük sağlayarak Duster’ın güçlü karakterine katkıda bulunuyor. Yeni model, LED ön sinyal farlarıyla donatılan ilk Dacia modeli olarak lanse ediliyor.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2021 Dacia Duster zenginleştirilen standart donanımlarıyla dikkat çekecek

Duster’da makyajla birlikte yolculara daha fazla konfor vadediliyor. Yeni döşemeler, koltuk başlıkları ve hareketli ön kol dayamaya sahip yüksek orta konsol ile yolcu kabini çok daha çekici bir görünüm sunacak. Ayrıca yeni 8 inçlik dokunmatik ekranıyla iki farklı bilgi-eğlence sistemi seçeneği bulunuyor.

Tüm donanım seviyelerinde; entegre yol bilgisayarı, otomatik uzun far etkinleştirme ve direksiyon simidinde aydınlatmalı kumandalara sahip hız sınırlandırma standart olarak sunuluyor. Media Display ve Media Nav arayüzünde eko sürüş bilgilerinin yanı sıra 4×4 ekranından yan eğim ölçer, eğim açısı, pusula ve altimetre gibi özelliklere ulaşılıyor. Donanım seviyesine bağlı olarak dijital ekranlı otomatik klima, direksiyonda aydınlatmalı kumandalara sahip hız sabitleme, ısıtmalı ön koltuklar ve eller serbest kart sistemi sunulacak olması da önemli.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Ailede yeni nesil elektronik stabilite kontrolünün yanı sıra birçok sürüş destek sistemi sunuluyor. Kör Nokta Uyarı Sistemi, Park Asistanı, Yokuş Kalkış ve 4×4 versiyonlar için Yokuş İniş Destek Sistemi gibi özellikler, bu sistemler arasında. Ayrıca önde bir, yanlarda birer ve arkada da bir adet olmak üzere toplamda 4 adet kameradan oluşan 360 derece kamera da sürücülerin önemli destekçilerinden olacak. Makyajlı Duster’ın fiyat gelişmeleri de LOG.com.tr’de olacak.

İlginizi çekebilir

Dacia’nın ilk elektrikli otomobili Spring Electric ile tanışın