reklamı kapat

POPÜLER

2021 Honda Accord

2021 Honda Accord; Türkiye satışlarına sayılı günler kala bilmeniz gerekenler

 - Güncelleme: 27 Eylül 2021 13:14

Ekim ayı içerisinde satışları başlayacak olan 2021 Honda Accord, eski nesildeki motor dezavantajını ortadan kaldırarak geliyor.

Yeni nesil Civic’in sahip olacağı tasarım genetiğinden izler taşıyarak geçtiğimiz yılın ekim ayında karşımıza çıkarılan Accord, Honda Türkiye’nin atılım planlamasıyla tıpkı City’de olduğu gibi Türkiye pazarına dönmeye hazırlanıyor. Tanıtımının üzerinden geçen tam 1 yılın ardından listelere girecek olan yeni nesil Accord, fiyatlarına negatif etki sağlamayacak bir motorla bizi selamlayacak. Önümüzdeki günlerde düzenlenecek olan lansman kapsamında tanışma fırsatına erişeceğimiz 2021 Honda Accord için satışlar da ekim ayı itibarıyla başlayacak. Sosyal medya üzerinden taşıma durumunda görüntüleri üzerinden Türkiye’ye giriş yaptığı görülen yeni model için satışlar öncesi öne çıkan özellikleri tekrar hatırlamakta fayda var.

2021 Honda Accord cephesinden öne çıkanlar

Accord’un Türkiye’ye dönüş haberinimi aldığımız temmuz ayından itibaren modelle ilgili ciddi bir ilgi yumağı oluştuğuna şahit oluyoruz. Buradaki en büyük etkilerden birisi şüphesiz yeni tasarım karakteriyle birlikte kullanıcılar için çok daha verimli olack yeni motor seçeneği. 1,5 litrelik hacimle gelen motor 192 beygir güç ve 260 Nm tork üreterek Accord’un 0’dan 100’e hızlanmasını 7,2 saniyede tamamlamasına olanak tanıyor. Honda’nın yeni motor teknolojisinin getirisi olarak bu ünitenin sınıfının en iyi yakıt tüketimi değerlerinden birisine sahip olduğunu da belirtmeden geçmeyelim. Şanzıman tarafında ise CVT bizi bekliyor. Vergi dilimi sebebiyle tercih edilmeyen 2.0 litrelik diğer motorun 250 beygir üretmesi de dikkat çekiyor.


Honda araç üzerinde geliştirdiği tasarım konusunda odağını ızgara ve ön ışıklandırma grubunda yapıyor. Artık daha geniş bir panelin kullanıldığı Accord’un LED farları da gerek görünüm gerekse aydınlatma konusunda ileriye taşınıyor. Bunlarla birlik artık makyaj operasyonlarının olmazsa olmazı olan yeni jant tasarımları da yeni Accord ile birlikte sokaklarda olacak. Ailenin en üst noktasında 19 inç ebatına kadar jant tercih etmek mümkün olacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kokpit bölümüne geldiğimizde ise önceki yıllarda opsiyonel olarak sunulan bazı donanımların artık alt kademelerde de standart olarak sunulduğu bir yapı karşımıza çıkıyor. Bunlar arasında 8 inçlik multimedya ekran da yer alıyor. Elektronik destek asistanları kısmında adaptif hız sabitleyici, şeritte tutma asistanı, ön-arka trafik destekleri ön plana çıkıyor. Ailede Honda-Sensing güvenlik teknolojilerinin tamamı standart olarak geliyor. Amerika’da 24.970 dolarlık başlangıç fiyatıyla alıcı bulan Accord ile ilgili detaylar LOG.com.tr’de olmaya devam edecek.

İlgili video

Yeni Honda City