reklamı kapat

POPÜLER

2021 Honda Civic

2021 Honda Civic; Türkiye satışlarına sayılı günler kala yeni nesilden öne çıkanlar

 - Güncelleme: 13 Ekim 2021 15:52

Kasım ayı içerisinde Türkiye satışları başlayacak 2021 Honda Civic, Sedan gövde tipiyle listelerdeki yerini alacak.

Honda’nın Türkiye’deki fabrikasını geçtiğimiz günlerde devretmesiyle birlikte artık ithal otomobiller listesinde karşımıza çıkarılacak olan Civic’in yeni nesli için artık önümüzde sayılı günler kaldı. Geçtiğimiz nisan ayında küresel lansmanı gerçekleştirilen ve bir süredir Amerika gibi dış pazarlarda satışa sunulan on birinci nesil, kasım ayı içerisinde listelerdeki yerini alacak. 16 Ekim itibarıyla Accord’un Türkiye satışlarına başlayacak olan Honda Türkiye’nin, benzer bir politika yürüterek kasım ayının ikinci haftasından itibaren yeni Civic’i satışa sunmasını bekliyoruz. Yurt dışı odağında başlayan satışları sayesinde ilk geri dönüşlerini de görmeye başladığımız 2021 Honda Civic ailesinin, bir önceki nesile göre daha başarılı olduğuna dair yorumlar dikkat çekiyor. Ailenin özellikle kokpit tarafındaki malzeme kalitesinin hissedilir oranda arttığına dair ortak bir kanı mevcut. Düzenlenecek lansman etkinliğiyle birlikte tanışmayı beklediğimiz Civic’i, bu vesileyle bir kez daha öne çıkanlarıyla anımsama vakti.

2021 Honda Civic; yeni neslin kağıt üzerindeki detayları

Yeni nesille birlikte genişlik ve uzunluk konusunda daha ileride konumlanan bir Civic bizi bekliyor. Bu etkinin tasarımda daha fazla hissedilmesindeki en büyük etki ise uzatılan kaput bölümü olacak. Tasarım konusunda var olanı geliştirme felsefesine gidilmiş durumda. Marka tasarımcıları modernleştirmeyle birlikte daha premium bir görüntüye sahip Civic yaratmak için yola çıkmış. Bu noktada baskın şekilde kendisini öne çıkartan ön bölümde, yeni ızgara ve tampon yapısı dikkat çekiyor. Tamamen yenilenen ön ışıklandırma grubu da görünüşle birlikte kullanım deneyimi konusunda da daha başarılı olacak.


Yeni Civic ile birlikte artık dijital sürücü ekranı da devreye girecek ki bu da kullanıcı deneyimini bir üst noktaya taşımada önemli. Honda cephesi hayalet göstergede 10,2 inç gibi gayet cömert bir ebatla karşımıza çıkıyor. Alt paketlerde 7 inç olarak gelen multimedya ekran ise üst donanımlarda 9 inçe kadar çıkabiliyor. Sistemin kablosuz olarak Apple CarPlay ve Android Auto bağlanma desteği sunması da gerekliliği karşılanmış noktalar arasında. Orta konsolda kablosuz akıllı telefon şarjının da mümkün olduğunu belirtelim. Civic’in güvenlik destekleri konusunda da eli yerinde parçalarla güçlendiriliyor. Araç üzerinde konumlandırılan yeni kamera ve sensör gibi donanımlar sayesinde; yaya ve bisikletli algılama, adaptif hız sabitleyici, şerit asistanları ve çarpışma uyarısı gibi pek çok aktif ve pasif destek listelerde karşımızda olacak.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

11. nesil Civic’in motor tarafında ise yurt dışında iki farklı seçeneği sunulıyor. Ailenin giriş seviyesinde yer alan 2.0 litrelik atmosferik motor 158 beygir güç ve 187 Nm tork değerleri üretirken, bu motorun vergi dinamikleri sebebiyle Türkiye’ye getirilme ihtimalini yüksek görmüyoruz. Satışa sunulmasını beklediğimiz 1,5 litrelik turbo ünite ise, ufak geliştirmelerle birlikte 180 beygir güç ve 240 Nm tork üretiyor. Her iki motorda da yazılımında ekonomi odaklı dokunuşlar yapılmış CVT şanzıman standart olarak kendisine yer buluyor. Amerika’da dört farklı donanım seviyesiyle sunulan Civic Sedan’ın bu anlamda Türkiye’ye de zengin şekilde giriş yapmasını bekliyoruz. 21.900 dolarlık başlangıç etiketine sahip olan Civic Sedan, fiyat bazında en üst donanım seviyesinde 28.500 dolara kadar yükselebiliyor.

İlgili video

Yeni nesil HR-V tasarımı detaylandı