reklamı kapat

POPÜLER

2021 Honda HR-V e:HEV

2021 Honda HR-V; yeni nesil için beklenen motor onayı geldi

 - Güncelleme: 14 Ekim 2021 14:03

Bu yılın son çeyreğinde kademeli olarak yollara çıkmaya başlayacak 2021 Honda HR-V için hibrit motor seçeneği tüm versiyonlarda standart olacak.

2022 yılının sonuna kadar tüm modellerinin elektrikli veya hibrit olmasını hedefleyen Honda, kısa vadede tanıttığı tüm modelleri bu hedef üzerinden pazarlara sunmaya hazırlanıyor. İlk kez şubat ayında karşımıza çıkarılan yeni nesil HR-V de bu plandan nasibini alacak isimler arasında. Markanın resmi kaynaklarından bugün paylaşılan detaylarda, 2021 Honda HR-V ailesinin Avrupa’da sadece hibrit motor seçeceğiyle satışa sunulacağı netleşti. 2021 yılının sonunda Avrupa’da satışa çıkacak olan yeni kompakt SUV modelinin Türkiye’deki macerasınınsa 2022 model yılıyla başlaması bekleniyor.

2021 Honda HR-V e:HEV; rakamlarla hibrit kombinasyonu

e:HEV rozeti yeni nesil Jazz’dan alışık olduğumuz dinamikleri temsil ediyor. Jazz ve HR-V ile birlikte CR-V ve yakında piyasaya sunulacak 11’inci nesil Civic modelinde de bu sistemi göreceğiz. Yeni nesil HR-V’de kullanılan e:HEV sistemi, 131 PS güç ve 253 Nm tork üretiyor. 5,4 litrelik ortalama yakıt tüketimi vadeden sistemin geleneksel motor ayağında ise 1,5 litrelik benzinli ünite konumlanacak. Daha çok ekonomi odağında şekilenen dinamiklerle HR-V’nin 0’dan 100 km/s hıza ulaşma süresi 10,6 saniyede olarak resmiyete kavuşuyor.

Honda’nın sistemini günümüzdeki hibritlerin genel örneklerinden ayıran en büyük özelliği ise saf elektrikli sürüşe olanak tanıması. “Elektrik, Hybrid, Motor” olmak üzere üç farklı mod seçeneğiyle gelen HR-V, altyapının anlık durumuna göre otomatik olarak en verimli seçeneğe geçiş yapıyor. HHR-V’nin Jazz’dan daha büyük boyuta sahip olması sebebiyle modelde yeterli elektrik enerjisinin depolanabilmesi için hücre sayısının 48’den 60 adede çıkarılmış olması da dikkat çeken detaylar arasında.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Önceki nesil ile benzer boyutlarda olan yeni HR-V, genişleyen bacak ve omuz mesafesi ile daha ferah bir iç mekan sunuyor. Arka bacak mesafesindeki 35 mm artışın ve iki derecelik ek sırt eğiminin yanı sıra Honda’nın önceki nesilde sunduğu kullanım ihtiyacına bağlı olarak hem öne doğru katlanan hem yukarıya doğru kalkan çok yönlü Sihirli Koltukları yeni HR-V’de de yer alıyor. Hayatı kolaylaştıran çözümler sunan yeni HR-V; Sihirli Koltuklar, alçak bagaj eşiği, geniş bagaj açıklığı, alçak ve düz bagaj zemini gibi detaylar sayesinde bagaj erişiminde kullanım kolaylığı sağlıyor.

Genişliği ve hacmi ile dikkat çeken bagajda, Uzaklaşınca Kapanan Elektrikli Bagaj Kapağı işlevi ile daha fazla kullanım kolaylığı sağlanıyor. Akıllı Anahtar fonksiyonu ile ise anahtarın uzaklaştığı algılanınca bagaj kapağı otomatik olarak kapatılıyor. Fiyatları henüz açıklanmayan yeni nesil ile ilgili merak ettiğiniz tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

İlgili video