reklamı kapat

POPÜLER

2021 Hyundai Kona Electric

2021 Hyundai Kona Electric; makyaj operasyonu elektrik gücüne taşındı

 - Güncelleme: 11 Kasım 2020 15:02

Tasarım ve donanım bazında hissedirli güncelleştirmeleri getiren 2021 Hyundai Kona Electric, önümüzdeki yıldan itibaren sunulacak.

Ailenin ürün gamına 2018 yılına dahil olduğundan beri başarılarıyla gündeme gelen Kona Electric, 2021 model yılına makyajla taşındı. Eylül ayında tanıtımı gerçekleştirilen içten yanmalı versiyonlarda olduğu gibi hissedilir tasarım değişimini beraberinde getiren yeni model, eskisinin yakaladığı 100.000 adedi aşan satış başarısını kademeli olarak yukarıya taşıma potansiyeline sahip. Dış tasarımdaki değişimleri kokpit bölümünde de barındıran 2021 Hyundai Kona Electric, bir öncekine göre 40 milimetre artan uzunluğuyla da dikkat çekecek gibi görünüyor. Bu artışın arkasında ise güncellenmiş tamponlar var.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2021 Hyundai Kona Electric teknik özellikleri

Makyaj operasyonunun sadece tasarım noktasıyla sınırlı kalmadığını özellikle belirtmek gerekiyor. Yeni model yılıyla birlikte Kona Electric’e son nesil Hyundai SmartSense güvenlik paketi de getirilmiş durumda. Bu dokunuşla birlikte araçta; kör nokta uyarı, çarpışma engelleme, geri bölge trafik asistanı, yaya ve bisiklet algılama, akıllı hız sabitleme, şeritte tutma ve ayrılma, yol işaretleri algılama ve dikkat uyarısı gibi birbirinden önemli asistan destekleri konumlandırılacak. Kokpit bölümünde sürücüye yardımcı bu asistanların destekçisi ise 10,25 inçlik yeni multimedya ekran olacak. Madalyonun rakamsal kısımlarına baktığımızda ise bizleri herhangi bir değişim karşılamıyor. Altyapısında 64 kWh’lik batarya paketi konumlandırılan modelin bu sayede 484 kilometre menzil vaadi sürüyor. Bataryanın en iyi şarj süresi ise 100 kW’lık kaynak üzerinden yüzde 10’dan yüzde 80’e 47 dakika şeklinde. Elektrik motoru da yaklaşık 200 beygir güç ve 395 Nm torkla yola devam edecek. Fiyatları henüz açıklanmayan modelin satışları önümüzdeki yıl içerisinde başlayacak.

İlginizi çekebilir

Karşınızda yeni Elantra