reklamı kapat

POPÜLER

2021 Hyundai Tucson

2021 Hyundai Tucson etkisi; Güney Koreli üretici Amerika’da satış rekoru kırdı

Amerika’daki satış süreci başlayan 2021 Hyundai Tucson, geride bıraktığımız mart ayında yakalanan satış rekorunda başı çekiyor.

Yeni model yılıyla birlikte dördüncü jenerasyonuna kavuşan Hyundai Tucson, geçirdiği evrimle adeta yeniden doğdu. Kendinden sonra gelecek modellere referans olacak bir yüzü de beraberinde getiren bu tasarım dilinini yansımalarını kısa sürede önce ortaya çıkan Santa Cruz pickup projesinde de görmeye başladık. Tanıtımının üzerinden geçen 6 aylık zaman dilimi içerisinde Hyundai yöneticileri de Tucson ile ilgili büyük beklentilerin olduğunu çok net bir şekilde ifade etmişti. Sınıfındaki dengeleri değiştirebileceği söylenen 2021 Hyundai Tucson ailesi, satışa çıkmaya başladığı pazarlarda bu etkiyi yaratmaya başlamış gibi görünüyor. Kısa süre önce Amerika merkezli olarak satış rakamlarını açıklayan Hyundai, 2020 yılı mart ayına göre yüzde 115 gibi çok ciddi artış yakalamış durumda. Başarının mimarlarından birisi de tahmin edebileceğimiz gibi yeni Tucson.

2021 Hyundai Tucson ile birlikte ailenin diğer üyelerinde de yükseliş var

Amerika operasyonu tarafından açıklanan listenin detaylarına baktığımızda Hyundai’nin sadece geçtiğimiz mart ayında 74.403 adetlik satış yakaladığını görüyoruz. Toplam bazda yaşanan yüzde 115’lik artışın zirvesinde yer alan Tucson ise tek başına 15.744 adetlik satış adedi yakalamış durumda. Bu da bir önceki yıla göre Tucson içerisinde yüzde 159’luk artış demek. Tablo içerisinde yer alan diğer modellerde de radikal artışlar var. Elantra yüzde 70, Santa Fe yüzde 44, Ioniq yüzde 153, SUV ailesinin en büyük modeli Palisade ise yüzde 133 gibi dikkat çeken artış eğrisinde.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Markanın hidrojen yakıt hücreli modeli Nexo, 2020 mart ayında 7 adet satarken, 2021 Mart ayında ise 30 adetlik satış yakalayarak yavaş yavaş kullanıcıların ilgisini çektiğinin mesajını veriyor. Hyundai ürün gamında mart ayı satışları düşen tek model ise Veloster. Bu yıl içerisinde Türkiye satışlarının da başlamasını beklediğimiz Tucson ile ilgili merak ettiğiniz detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

İlginizi çekebilir

Karşınızda yeni Elantra