reklamı kapat

POPÜLER

2022 Seat Leon

2021 Seat Leon için 190 beygirlik yeni motor seçeneği

 - Güncelleme: 03 Mayıs 2021 15:36

2021 Seat Leon ürün gamının her iki gövde seçeneği için de tercih listesine eklenen 2.0 litrelik motor, performans arayanlara cevap niteliğinde.

Yeni yılla birlikte Türkiye macerası hız kazanan önemli isimlerden bisi olan 2021 Seat Leon ürün gamı, kademeli olarak yeni motor ve donanım seçeneklerine kavuşuyor. Türkiye’de de ilk aşamada kısıtlı seçeneklerle gelen yeni nesil için Avrupa pazarı odağında yeni bir motor seçeneği duyuruldu. Ailenin standart donanım seçeneklerinin performans bazında zirvesine yerleşecek olan bu motor seçeneği VW grubunun diğer kardeş modellerinden de tanıdığımız dinamikleri beraberinde getiriyor. 2.0 litre hacimli dört silindirli motor Leon’un hatcback ve Sportstourer gövde tiplerinin her ikisinde de tercih edilebilmesiyle de önemli.

2021 Seat Leon

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2021 Seat Leon ailesine dahil edilen yeni motordan detaylar

Güncel standartlara cevap olarak içerisinde iyileştirmeleri de barındıran 2.0 litrelik ünitenin eski versiyonuna göre yakıt tüketimi ve emisyon değerleri iyileştirilmiş durumda. Bununla birlikte fabrika çıkış verileri motorun 190 PS güç ve 320 Nm’lik maksimum tork değerleri sunabileceğini gösteriyor. Kullanıcılar maksimum gücü 4.200-6.000 devir aralığında alırken, maksimum torku ise 1.500-4100 aralığında hissedebilecek. Bu motorla birlikte şanzıman ayağında da standart olarak 7 kademeli DSG geliyor. Tüm parçaların bir arya getirilmesiyle birlikte Leon’un en iyi derece 0’dan 100’e hızlanmasını 7,4 saniyede tamamlayabildiğini görüyoruz. Ortalama tüketim verisi ise 7 litre aralığında geziniyor. Üretimi İspanya’da devam eden Leon’un 2.0 litrelik motorlu versiyonları kısa sürede Avrupa’daki noktalarda yerini alacak.

İlginizi çekebilir

Yeni Leon merak edilen özellikleriyle detaylandı