reklamı kapat

POPÜLER

2021 Torsius Praetorian

2021 Torsius Praetorian geldi; araziye özel otobüs artık daha güçlü

Torsus markası bir kez daha karşımızda yer alıyor. Bu sefer firma 2021 Torsius Praetorian ile ses getirmiş durumda. İşte detaylar;

Torsus en son karşımıza The Praetorian School Bus ile çıkmıştı. Araç Çek Cumhuriyeti merkezli dünyanın ilk 4×4 Off-Road otobüs modeli Torsus Praetorian üzerine kuruluyordu.

Şimdi ise Torsus Praetorian’ın 2021 sürümü tanıtıldı. İlk sürüm ile tasarımsal açıdan benzer olan araç, yine her türlü arazide yolu taşıyabilecek bir seçenek konumunda yer alıyor.

Bu modelin tamamı direkt olarak firma tarafından üretilmiyor. Araç yeni bir MAN şasesi üzerine kuruluyor. Yeni model gücünü 6,9 litre altı silindir dizel motordan alıyor. Bu motor 286 beygir güç ve 1.150 Nm tork üretiyor.

Araziye yeni Michelin lastikleriyle tutunan arazi otobüsü, “4×4” olarak görev yapıyor ve yeni gövde panelleriyle darbelere daha dayanıklı bir seçenek halini alıyor. Burada askeri sınıf korumadan bahsediliyor.

Yeni bir havalandırma sistemiyle gelen 2021 Praetorian, bunun sayesinde çok soğukta ya da sıcakta gerekli ideal dereceyi fazla zorlanmadan yakalayabiliyor.

30’a yakın kişiyi rahatlıkla her yere götürebilecek 2021 Torsius Praetorian, açıklandığı kadarıyla 185 bin dolardan başlıyor. Özelleştirmelere göre fiyat tam 500 bin dolara kadar çıkıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2021 Torsius Praetorian yine çok dikkat çekti

Peki bu aracın amacı tam olarak ne? Aslında burada yüzlerce farklı kullanım alanı ortaya çıkarılabilir.

Zorlu arazilerdeki çalışmalardan dizi / film çekimlerine ve madencilik faaliyetlerine kadar Torsus Praetorian’ın görev yapabileceği birçok alan bulunuyor.

Her yerde düzgün yollar olmadığını ve bazen ciddi şekilde arazide de yolu taşınması gerektiğini unutmamak gerekiyor.

İlginizi Çekebilir

Dünyanın en ufak aksiyon kamerası ile tanışın