reklamı kapat

POPÜLER

2022 Dacia Duster ticari

2022 Dacia Duster; yeni marka kimliği ticari versiyona yansıdı

 - Güncelleme: 03 Ağustos 2022 15:46

Birleşik Krallık merkezli olarak sunulan 2022 Dacia Duster Commercial, yeni marka karakteriyle yola devam ediyor.

Dacia’nın yeni marka kimliğini Avrupa pazarında bir süre önce almaya başlayan Duster, bu ufak dokunuşla birlikte donanım tarafında da birkaç yeniliği beraberinde getirecek. Bu yılın son çeyreğinde Türkiye’de de satışa sunulmasını beklediğimiz yeni ürün gamının yansımaları, aile içerisindeki bir diğer versiyona da nihayet geldi. Ekim 2021’de lanse edilen ticari Duster’ı da güncelleyen Romanyalı üretici, bu sayede dikkat çekici dokunuşları farklı segmente de yansıtıyor. Fiyat tarafında da ufak artışları getiren 2022 Dacia Duster “Commercial” paketi buna rağmen pazarın en erişilebilir seçeneği rozetini kaptırmıyor.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2022 Dacia Duster Commercial için değişimden öne çıkanlar

Birleşik Krallık merkezli olarak sunulan ticari versiyon, arka taraftaki koltukların elemine edilmesiyle birlikte ortaya çıkartılıyor. Bu sayede 1.623 litrelik yükleme alanını getiren Duster Commercial, 500 kilogramın üzerinde yük taşıma kapasitesini de kullanıcılarına sunabiliyor. Ticari versiyonun önden çekişli altyapının yanında 4×4 olarak alınabiliyor olması da yine kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılama tarafında oldukça önemli bir seçenek. Bu pakete gelen yeni yüzle birlikte ailenin diğer üyelerinde olduğu gibi ön bölümde yeni marka logosu, revize edilmiş ızgara ilk bakıldığında kolaylıkla ayırt edilebiliyor. Arka bölümde de yine ışıklandırmalar ve markanın yeni fontlarla yazıldığı bir şema dikkat çekiyor. Birleşik Krallık’ta 13.995 sterlinden başlayan fiyatlarla satışa sunulan ticari versiyon, makyaj öncesine göre 1.200 sterlinlik fiyat artışı barındıracak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yurt dışında Essential ve Comfort olmak üzere iki donanım paketiyle satışa sunulacak olan Duster Commercial standart olarak 16 inçlik jant setiyle geliyor. Donanım niteliğine bakıldığında binek modellerle benzer dinamikleri barındıran modelin kaputunun altında 1.0 litrelik üç silindirli motor bizi karşılıyor. 90 beygir güç ve 160 Nm tork üreten bu motorun bir üst noktasında 1,3 litrelik turbo benzinli motor konumlanıyor. Bu üniteyle birlikte 130 beygir güç ve 240 Nm’lik tork değerleri kullanıcıları bekliyor olacak. Aynı motorun 150 beygirlik seçeneği de daha fazla güç ihtiyacı olanlar için listelerde olacak. Dizel tarafta ise 1,5 litrelik motor 115 beygir güç ve 260 Nm tork sunuyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR