reklamı kapat

POPÜLER

2022 Honda Civic Type R, Nürburgring'de görüntülendi

2022 Honda Civic Type R; yeni neslin performans zirvesinden ilk resmi detaylar

 - Güncelleme: 04 Ekim 2021 16:19

Geliştirme sürecinden gelen resmi görüntülerle dikkat çekmeye başlayan 2022 Honda Civic Type R, markası için bir dönüm noktası olabilir.

Her nesilde olduğu gibi tanıtımıyla birlikte gözlerimizin aramaya başladığı versiyonlardan birisi olan Civic Type R, 11. neslin dinamikleriyle yeniden yoğuruluyor. Geçtiğimiz haziran ayında küresel lansmanı gerçekleştirilen hatchback versiyonuyla birlikte tasarım bazıda zihinlerimizde şekillenmeye başlayan efsane performans rozetinin test süreci devam diyor. Önümüzdeki yıl içerisinde satışlarına başlanacak olan 2022 Honda Civic Type R için uzun süredir sessizliğini koruyan resmi kanatta da nihayet elindeki kartları yavaş yavaş masaya koymaya başladı.

2022 Honda Civic Type R yeni rekorlar için limit genişletiyor

Geride bıraktığımız jenerasyonun dinamikleriyle kendi segmentinde bolca pist rekoru kıran Civic Type R için beklenti bu vesileyle yüksek. Bunun farkında olan Honda tarafı da, aracın altyapı başta olmak üzere pek çok detaylı bölgesinde önemli mühendislik çalışmaları gerçekleştiriyor. Araçla ilgili resmi kanattan gelen görsellere baktığımızda ise tasarım bazında Type R rozetinin farklılıklarını da görebiliyoruz. Önceki nesillerden alışık olduğumuz gibi geniş hava kanallı tamponlar, devasa arka kanat, fren sistemi ve egzoz sistemi gibi temel parçaların tamamı bu versiyona özel olacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Motor tarafı ise Civic Type R ile ilgili şu aşamada en merak edilen nokta. Ürün gamının tamamında hibrit kombinasyonunu uygulayan Honda, Civic Type R için benzer bir desteği devreye alıp almayacağı konusunda şu aşamada bilgi paylaşmış değil. Eğer beklentiler resmiyete kavuşursa, 11. nesil Civic Type R, markasının Avrupa pazarında elektrik desteksiz sunduğu son otomobil olabilir. 2.0 litrelik ünitenin korunmasına bu noktada kesin gözüyle bakılırken, 306 beygir güç ve 400 Nm’lik tork değerlerinin yukarıya çekilmesi bekleniyor.

İlgili video

Yeni nesil HR-V tasarımı detaylandı