reklamı kapat

POPÜLER

2022 Jeep Grand Cherokee

2022 Jeep Grand Cherokee Avrupalı versiyonuyla sahnede

 - Güncelleme: 17 Şubat 2022 20:18

Amerika versiyonundan sonra Avrupa’ya özel dokunuşlarla radarımıza takılan 2022 Jeep Grand Cherokee, belirli pazarlarda satışa sunulacak.

Jeep ürün gamının zirvedeki temsilcilerinden birisi olan Grand Cherokee, yenilenen dinamikleriyle artık Avrupa pazarında da satışa sunulacak. Kısa süre önce Amerika merkezli olarak tanıtımı gerçekleştirilen model, Avrupa’ya özel olarak şarj edilebilir hibrit motor seçeneğiyle yola çıkacak. Jeep’in diğer hibrit modellerinden tanıdığımız 4xe rozetini taşıyacak olan modelin kaputunun altında standart olarak 2.0 litrelik dört silindirli motor konumlandırılacak.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2022 Jeep Grand Cherokee teknik özellikleri

2.0 litrelik benzinli motorun iki adet elektrik motoruyla desteklendiği bir hibrit yapıdan güç alan yeni Grand Cherokee, bu motorların kombinasyonda ürettiği 380 PS’lik güç ve 470 Nm’lik tork değerleriyle yola çıkacak. 17 kWh’lik bataryanın konumlandırıldığı Elektrik sisteminin yüksek kapasitesi sayesinde içten yanmalı motorun tamamen pasif halde olacak şekilde de yol katedebilen modelin, bu sürüş modundaki menzili 50 kilometreye kadar esneklik gösteriyor. 8 kademeli otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekişli altyapı üzerinden yere aktarılan dinamiklerinde, Grand Cherokee’nin “Selec-Terrain” sürüş modları da alıştığımız altyapının izlerini taşıyor. Auto, Kar, Kum/Çamur, Kaya ve Sport olmak üzere beş farklı sürüş modunu barındıran bu sistemler, farklı zemin koşullarına göre en optimize güç aktarımları yansıtmaktan sorumlu. Şubat ayının ikinci yarısıyla birlikte sipariş alımı başlayan model, standart olarak ikinci seviye otonom sürüş nitelikler barındıra aktif ve pasif güvenlik elemanlarıyla donatılacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Video

Yeni Nissan Qashqai