reklamı kapat

POPÜLER

2022 Lamborghini Countach

2022 Lamborghini Countach ilk nesille birlikte yola çıktı [Video]

 - Güncelleme: 25 Ocak 2022 14:46

Tanıtımıyla birlikte meraklıları ikiye bölen 2022 Lamborghini Countach, ikon olmuş ilk neslin üyeleriyle asfaltta boy gösteriyor.

Geride bıraktığımız 2021 yılının otomobil bazındaki önemli gelişmelerinden birisi de Lamborghini tarafındaydı. Miura ve Diablo ile birlikte markayla özdeşleşen klasiklerden Countach’ı sürpriz bir hamle ile hayata döndürme planlarını duyuran İtalyan üretici, gösterimi ise Ağustos 2021’de gerçekleştirdi. Klasik versiyonun döneminde getirdiği etki düşünüldüğünde, böyle bir ismin tekrar yollara dönecek olması büyük beklentileri de beraberinde getirmişti. LPI 800-4 rozetiyle birlikte tanıtılan 2022 Lamborghini Countach, Aventador temeli üzerine geliştirilen ve klasik genlerin güncel hatlarla yorumlandığı bir proje olarak karşımıza çıktı. Tanıtımıyla birlikte tasarım bazında otomobil meraklılarını da ikiye bölen otomobil, planlandığı gibi bu yıl sahiplerine teslim edilecek. Teslimatlar öncesi ilk nesille birlikte bir gövde gösterisi yapmak isteyen Lambo da bizi keyifli bir buluşmayla karşılıyor.

2022 Lamborghini Countach için öne çıkan teknik detaylar

Gövde üzerinde yapılan dokunuşlarla marka tasarımcılarının klasik modele göndermeleriyle süslendiği modelde, günümüz Lambo modellerinden alışık olduğumuz altıgen formlu paneller dikkat çekiyor. Otomobilin özellikle ön bölümüyle klasik Countach ile çok başarılı genetik eşleşmeleri olduğunu söyleyebiliriz. Arka taraf ise büyük oranda Sian’ın çizgilerinin korunuşuna ev sahipliği yapıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yeni Countach’ın motor bölümünde ise ufak bir elektrik motoruyla desteklenen V12’nin devamlılığı söz konusu. 6,5 litre hacminde olan atmosferik makine tek başına 780 PS güç üretiyor. 48V’luk başlangıç jeneratörlü elektrik ünitesinin 34 PS’lik bir güçle desteklemesiyle birlikte de ortaya ortaya 810 PS’e yaklaşan toplam güç değeri çıkıyor. Tork değerinin 720 Nm ile 730 Nm aralığında olması da masada görünenler arasında. Kuru ağırlığı 1.595 kilogram olarak paylaşılan modelin güç/ağırlık oranı ise “503 beygir/ton” şeklinde. Yeni Countach’ın performans değerlerine baktığımızda, 0’dan 100’e hızlanmasını 2,8 saniyede tamamladığını görüyoruz. 0-200’ü 8,6 saniye olan otomobilin maksimum sürat değeriyse 355 km/s ile limitli. Toplamda sadece 112 adet üretilecek olan Countach’ın fiyatı 2 milyon euro civarında.